Ťok vzkazuje Sobotkovi: Kdybychom si to pořádně rozdali po prázdninách...

27.04.2017 19:07

Modernizace dálnice D1 se vleče, řidiči mnohdy šílí, při jízdě na této dálnici jim asi mnohdy tečou nervy a sem tam nepochybně padne i velmi peprné slovo na adresu ministra dopravy za hnutí ANO Dana Ťoka. Moderátorka Zuzana Tvarůžková si proto tohoto člena vlády pozvala do čtvrtečního Interview ČT24. Ministr se ale napřed věnoval slovní bitce mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO).

Ťok vzkazuje Sobotkovi: Kdybychom si to pořádně rozdali po prázdninách...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

„Tady ze strany jednoho z koaličních partnerů vidíme permanentní předvolební kampaň, která začala krajskými volbami, pro ČSSD nepříliš úspěšnými. A tak tady probíhá politická kampaň, což je mi velmi líto, protože my tu máme spoustu úkolů, které bychom ještě měli udělat,“ rozjel se Ťok.

„Kdybychom si to pořádně rozdali po prázdninách, tak by to stačilo,“ doplnil.  

Dotkl se také materiálu ČSSD, který uveřejnil Deník. Ministr se za tento materiál ČSSD vysmál. „Mezi těmi otázkami Deníku jsou i takové, že Babiš vydělal 8,3 milionu korun, což mně přijde jako nesmysl, protože to by měl míň než já... Víte, tady máte na stole určité argumenty a ten, kdo jim chce rozumět, jim rozumí. Ale tady někdo potřebuje udržet ve varu permanentní předvolební kampaň,“ rýpal do ČSSD ministr.

Andrej Babiš prý zveřejnil daňová přiznání za posledních dvacet let, čímž se odkryl, a premiér Sobotka tu stejně pracuje s nějakými zvláštními čísly. Babiš podle Ťoka všechno důvěryhodně vysvětlil a v jeho prospěch prý nejvíc mluví fakt, že v Česku zaměstnává tisíce lidí, platí v Česku daně a na rozdíl od mnoha jiných velkých podnikatelů prý své majetky nevyvedl z Česka.

Ve druhé polovině pořadu se Ťok věnoval modernizaci dálnici D1. Řidičům doporučil, aby zde měli trpělivost, protože se D1 staví prakticky znovu za provozu, a to není jednoduché. Pokud budou řidiči v inkriminovaných úsecích dodržovat předepsanou rychlost, všichni se podle Ťoka budou mít líp. Stát dělá, co může, byť je panu ministrovi líto, že práce na D1 neprobíhají i v noci. Proti tomu se postavily obce. „Já tomu z jedné strany rozumím, ale ze strany druhé bych to velmi rád urychlil,“ podotkl.

Současně s tím prý Ťok tlačí na dokončení dálnice D35 spojující severní Čechy s Moravou. Tato dálnice uleví D1 a hotová podle ministra bude nejpozději do roku 2050, ale opět by byl rád, kdyby to bylo dřív.

Ťok je také rád, že se daří od českých dálnic odstraňovat billboardy, byť nemizí od silnic příliš rychle. Do konce srpna by ale měly zmizet všechny. Pokud je do té doby neodstraní sami majitelé, nastoupí Ředitelství silnic a dálnic a billboardy odstraní. Ťok si to představuje jako akci typu kulový blesk.

Nakonec se člen vlády vyjádřil také k soutěži o správu systému na výběr mýta, který má dnes v rukou firma Kapsch. Stát prý ale pracuje na tom, aby se konečně podařilo vypsat soutěž na tuto zakázku a systém výběru mýta převzala jiná firma než Kapsch, pokud tato společnost nepředloží nejlepší nabídku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…