Tolerujeme Prague Pride a Konvičku budeme popotahovat? Blížíme se před rok 1989, obává se Babišův zastupitel

22.08.2016 20:32

Pražský zastupitel Patrik Nacher zvolený za hnutí ANO se zastal magistrátního úředníka, který povolil nedělní akci Martina Konvičky na Staroměstském náměstí. Podle Nachera úředník mohl jen těžko vědět, co bude Konvička provádět, takže akci povolil. Kdyby to bylo jinak, podle Nachera by hrozilo, že se rychle vrátíme před rok 1989, kdy byl komunistický stát mnohem mocnější. Přidal ještě pár slov o Prague Pride a rozstříhání standarty prezidenta republiky.

Tolerujeme Prague Pride a Konvičku budeme popotahovat? Blížíme se před rok 1989, obává se Babišův zastupitel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

„Nevím, proč se zase hledají obětní beránci, na které je třeba něco hodit, a dělá se z komára velbloud. Jak může úředník z nahlášené akce zjistit detaily, které v kontextu a v dané situaci mohou, ale nemusejí něco vyvolat. V momentě, kdy se tak údajně na náměstí stalo, akce byla hned zrušena. V pořádku. Jinak by ale ve jménu prevence a z opatrnosti úředník mohl zakázat kdeco a jsme rázem před rokem 1989,“ varoval Nacher na sociální síti Facebook.

Reagoval tak na slova pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO), která prohlásila, že by bláznům podobnou akci nepovolila. Dala tak jasně najevo, co si o Martinu Konvičkovi myslí. Úředník, který happening povolil, podle primátorky pochybil. Jak vidno, zastupitel Nacher její pohled nesdílí. Proč? Protože hrůzu může v některých lidech vyvolávat i průvod Prague Pride a ten úředníci také nezakazují. Nacher v této souvislosti připomněl i rozstříhání prezidentské standarty. Tento čin řadě lidí nevadil, z čehož je patrné, že neměří každému stejným metrem.

Čistě teoreticky může v některých lidech vyvolávat paniku třeba i průvod Prague Pride, třeba některé převleky mohou vystrašit děti. A popohání snad někdo úředníky? Také je zajímavé číst a pozorovat, jak ti, kteří zničení prezidentské standarty a vyvěšování trenýrek nad Pražským hradem považovali za vrchol demokracie, nyní nejhlasitěji protestují. Asi takhle – buď mi v principu vadí obojí, protože je to už za hranou (byť z různých důvodů), anebo jsem takový demokrat, že uznávám svobodu projevu v tom nejširším slova smyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…