Tolik prý bere Andor Šándor. Z našeho

16.03.2017 10:47

2500 na hodinu. Tolik dostává podle deníku Právo exšéf vojenské tajné služby Andor Šándor za své poradenské služby. Připravuje klíčové analýzy týkající se bezpečnosti pražského metra.

Tolik prý bere Andor Šándor. Z našeho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seminář na téma „Bezpečnostní aspekty migrační krize“

Šándora vyplácí za jeho práci na základě lukrativní smlouvy pražský dopravní podnik. Měsíčně pro podnik, jenž má vlastní bezpečnostní úsek, odpracuje zhruba 50 hodin měsíčně, za což tedy vyinkasuje 125 tisíc bez DPH. 

Jak Právo uvádí, tato informace je ověřitelná z veřejného registru smluv a na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Smlouvu na dobu neurčitou a bez konkrétního zadání má Šándor uzavřenu již od září 2014. Za společnost ji tehdy podepsal generální ředitel Jaroslav Ďuriš. 

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Hlasování od 16.3.2017)

54%
46%
hlasovalo: 42491 lidí

Výhodnou paušální smlouvu uzavřel Šándor s dopravním podnikem v září 2014 a za společnost kontrakt podepsal její tehdejší generální ředitel Jaroslav Ďuriš.

„Takové smlouvy se již v komerčním prostředí téměř neuzavírají. Pokud se již někdo rozhodne investovat takto vysoké hodinové částky na poradenství, pak většinou na omezenou dobu a s jasnou definicí, co konkrétně si od dodavatele objednává, jak má vypadat výstup a co má takový výstup přinést,“ řekl pro Právo jeden z vysoce postavených manažerů. 

Právo se pak zajímalo o konkrétní výstupy Šándorových služeb, to však pražský dopravní podnik odmítl poskytnout. Oficiálním důvodem bylo utajení citlivých údajů týkající se bezpečnosti. Šándor pak řekl, že v současné době například vytváří kategorizaci bezpečnosti jednotlivých stanic pražského metra. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …