Tolik sprostých slov najednou snad ještě nikdo nedal dohromady... Osobnost pražské kavárny si vylila na klávesnici pocity vůči Miloši Zemanovi

12.11.2015 7:40

Producent a odborník na marketing Jakub Horák, který kupříkladu připravoval předvolební kampaně TOP 09 či ODS a neúspěšně nabízel své služby hnutí ANO, se na svém facebookovém profilu zostra pustil do prezidenta Miloše Zemana a jeho tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka. „Partička z Hradu dál mrdá všechny do huby,“ nebral si servítky.

 Tolik sprostých slov najednou snad ještě nikdo nedal dohromady... Osobnost pražské kavárny si vylila na klávesnici pocity vůči Miloši Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman hovořil k aktuálním tématům. Pak novinářům odpovídal na dotazy do vyčerpání otázek

Anketa

Blíží se 17. listopad. Je Česká republika svobodnější zemí než před rokem?

3%
97%
hlasovalo: 12015 lidí

Horák zkraje zavzpomínal na svá léta na základní škole. Popsal, že měl „kámoše“, který pokaždé, když k někomu přišel domů, něco „šlohnul“. Jakmile mu na to ostatní přišli, vyloučili ho z party. On se prý snažil „vlísat“ zpátky, ale bylo mu to marný. „Táhni, zmrde,“ říkávali mu.

„Podobnej hajzlík“ je dle Horáka i prezident Miloš Zeman, který není schopen přijít s žádnou pozitivní vizí a místo toho akorát pořád šíří jed, jímž bere národu duši. Producent připouští, že náš nejvyšší ústavní činitel podobně jako Saruman kdysi nebyl zlý člověk. „Ale teď je, protože jinak se mu všechno rozsypalo – ta strana Zemanovci šla do píči, převrat v ČSSD se nepovedl, tak jediný, co ho teď těší, jsou tyhle půtky,“ míní Horák s tím, že „zkrátka některým lidem i na to, když řeknou ‚Dobrý den‘, tak je třeba říct ‚Táhni, zmrde‘.“

Kritice podrobil odborník na marketing i slova hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, jenž v neděli na televizi Prima na otázku, zda se prezident omluví vnučce Ferdinanda Peroutky, odvětil, že se „pan prezident už omluvil za to, že se nepodařilo článek nalézti doposud“. Zeman tak měl učinit na tiskové konferenci na Vysočině.

„Partička z Hradu dál mrdá všechny do huby. Všimněte si toho infinitivu ‚nalézti‘ – četba prvorepublikového tisku již zanechala i na takovém idiotovi následky, Ovčáček se za chvíli o sobě začne domnívat, že je něco jako Karel Čapek, ten se přeci taky znal s jedním prezidentem,“ nenechal Horák na hradním mluvčím nit suchou. „Zvláštní je, že jako děti jsme takový chování poznali hned,“ dodal.

Kdo je Jakub Horák?

Producent a odborník na marketing. Stojí za kampaní Pomáhat a chránit, která zčásti napravila obraz české policie. Podílel se také na předvolebním marketingu stran ODS a TOP 09. Své služby neúspěšně nabízel hnutí ANO. Pravidelně publikuje komentáře na serveru iHNED.cz. Naposledy na sebe upozornil založením recesistického hnutí Nevím.

Plné znění Horákova komentáře na Facebooku:

OHNĚM PROTI OHNI

Když přemýšlím o tom, jaký mít k Zemanovi postoj, napadá mě, že žádný podobný lhář a populista nikdy co svět světem stojí neocenil, když se k němu lidi chovali slušně. Člověk se přirozeně domnívá, že druzí uvažují tak, jako on sám. Že se o věcech baví proto, aby si tříbili názory, že argumentují k tomu účelu, aby v diskusi našli pravdu.

Politici, jako je momentální prezident naší země, ale stejně jako v Krylovově bajce o beránkovi co podle vlka kalí vodu, vlastně o žádnou debatu nestojí. Každý kdo s nimi debatuje, tak je buď vítán jako užitečný idiot pokud přizvukuje, nebo slouží jako terč.

Měli jsme na základce takovýho kámoše, kterej pokaždý když k někomu přišel domů, tak něco šlohnul - třeba angličáka, céčka, dílek z rozebraný rubikovy kostky, atd. Jakmile jsme po nějakém čase přišli na to že to dělá pořád ten samej, tak jsme ho vyloučili z party.

A on se pak snažil vlísat se zpátky, ale bylo to marný. I když jsme se o přestávce bavili o Slávii a on se přitočil že taky fandí Slávii - tak následovalo "táhni zmrde". Když se šli pouštět draci a on že přinese velkýho draka sestavenýho z krabic - "táhni zmrde".

Zeman je podobnej hajzlík. Chytře to dávkuje - tady pošle peníze klokánkům, tady zkritizuje Nory, ale mezitím pořád lže o Peroutkovi, pořád štve jednu část národa proti druhý, pořád šíří ten svůj jed, kterým bere národu duši. Pamatujeme si snad, kdy naposled dal prezident nějakou pozitivní vizi?

Možná jsme snad měli radši postavit ten dunajsko-labský kanál, aby měl něco, čím by se zapsal do historie, protože podobně jako Saruman, kdysi to určitě nebyl zlej člověk. Ale teď je, protože jinak se mu všechno rozsypalo - ta strana Zemanovci šla do píči, převrat v ČSSD se nepovedl, tak jediný co ho teď těší jsou tyhle půtky.

Zkrátka některým lidem i na to, když řeknou "Dobrý den," tak je třeba říct "Táhni zmrde".

"Pan prezident už se omluvil za to, že se nepodařilo článek nalézti doposud. To bylo veřejně řečeno na tiskové konferenci, která byla vysílaná i televizí. Bylo to na Vysočině. To mohu potvrdit. Já celý ten příběh považuji za velmi užitečný. Je to důkaz, že i velký novinář může v kritické chvíli selhat.“

(Ovčáček dnes v televizi Prima na otázku, zda se prezident omluví Peroutkově vnučce.)

Partička z Hradu dál mrdá všechny do huby. Všimněte si toho infinitivu "nalézti" - četba prvorepublikového tisku již zanechala i na takovém idiotovi následky, Ovčáček se za chvíli o sobě začne domnívat, že je něco jako Karel Čapek, ten se přeci taky znal s jedním prezidentem.

Zvláštní je, že jako děti jsme takový chování poznali hned.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…