Tomáš Cikrt: Pravda o zdraví Miloše Zemana...

22.11.2017 6:41

Bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt se pro server Info.cz vyjádřil ke zdravotnímu stavu prezidenta republiky Miloše Zemana. Vážně pochybuje nad informacemi, které poskytuje v této otázce Pražský hrad.

Tomáš Cikrt: Pravda o zdraví Miloše Zemana...
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

„Klíčová otázka je, čím lze vysvětlit viditelné potíže, které má pan prezident při některých příležitostech. On má dny, kdy působí velice svěže, a pak dny, kdy má problém udržet stabilitu, hovořit bez zaškobrtnutí, kdy působí strašně unaveně,“ poukázal Cikrt například na tiskovou konferenci ohledně pověření jmenováním vlády Andreje Babiše (ANO). 

Anketa

Jak byste coby poslanci hlasovali ve věci vydání Babiše a Faltýnka v kauze Čapí hnízdo?

hlasovalo: 14594 lidí

„Ty projevy nelze vysvětlit těmi příčinami, o kterých Hrad hovoří. Cukrovkou a polyneuropatií,“ řekl Cikrt. Podle něj by měl Hrad vydat speciální lékařskou zprávu, která bude obsahovat některé zásadní body. 

Původní text ZDE

„Hrad podle mě neříká všechny informace,“ dodal Cikrt. Podle něj některé projevy se mohou projevit kvůli lékům, které prezident užívá, nebo kvůli alkoholu. Nechtěl však blíže o tomto hovořit. 

Své pak také Cikrt řekl, že by se Zeman neměl bránit invalidnímu vozíku. Nebojí se toho, že by tuto skutečnost veřejnost nepřijala. „Samozřejmě, že část české veřejnosti je sto let za opicemi a má s tím problém,“ podotkl Cikrt. „Být na vozíku ale není žádná prohra,“ řekl.

Zemana pak Cikrt zkritizoval za nezdravý způsob život a propagaci kouření, bůčku i alkoholu. Prezident by dle jeho slov měl být vzorem. „Alkohol je strašné zlo a takhle propagovat chlastání, to je velký hřích prezidenta,“ řekl Cikrt. Podle něj však prezident také velmi ladí se svou voličskou základnou.

Vadí mu však to, když někteří lidé, kteří chtějí změnit osazení na Hradě, vymýšlejí spekulativní informace o prezidentově zdraví. „Nemůže nikdo o tomto spekulovat,“ řekl ke slovům o prezidentově rakovině Cikrt. Zdraví hlavy státu však považuje vzhledem k souvislosti s přímou volbou za věc veřejnou.

Závěrem se pak Cikrt vyjádřil i k tomu, jak Hrad komunikoval zdravotní stav prezidenta Václava Havla. Podle něj byla komunikace lepší. 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…