Tomáš Cikrt varuje: Sobotka s Babišem chystají velký mejdan. Ale pak začnou lidé umírat

10.12.2013 16:47

Zdravotnictví se do roku či dvou ocitne ve finanční krizi. Myslí si to bývalý mluvčí Ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt. Podle něj se v resortu chystá "mejdan", kde Andrej Babiš zřejmě koupí nějakou tiskárnu a namnoží peníze.

Tomáš Cikrt varuje: Sobotka s Babišem chystají velký mejdan. Ale pak začnou lidé umírat
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

"Chystá se mejdan. Bude dosti nákladný, ale zdroje prý už zase jsou. Babiš koupí nějakou tiskárnu, namnoží peníze a Sobotka je utratí," píše na svém profilu na Facebooku Tomáš Cikrt.

Na mysli má především zdravotnictví. A vyjmenovává: "Zruší poplatky za recept a u doktora - bude chybět několik miliard a kompenzovat není z čeho. Omezí poplatek v nemocnici na 30 dní - administrativa bude nákladnější než efekt. Třetí sazba DPH: Na léky - více sazeb, větší brajgl, horší výběr, efekt nepocítí pacient, nižší depku si rozdělí obchodníci. Nová vyhláška a predikce příjmů do zdravotnictví na příští rok - nereálné předpoklady, velké oči v řádu miliard."

Toto počínání má podle bývalého mluvčího Ministerstva zdravotnictví jasný výsledek. "Zdravotnictví se ocitne do 1-2 let ve finanční krizi. Koalice za pomoci soudruhů bude chtít dodržet sliby a tak bude platit všem drobnosti a nepotřebné blbosti, obchodníci ve zdravotnictví budou v zásadě spokojeni a skutečně vážně nemocní budou čekat v pořadnících, nebo umřou, aniž by věděli, že nemuseli," uzavírá Cikrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…