Tomáš Halík se tvrdě opřel do Arcibiskupství pražského. Kvůli islámu

28.07.2016 20:55

Profesor Tomáš Halík se zostra pustil do Pražského arcibiskupství. Prý podporuje teroristy. Pokud o tom snad někdo pochybuje, může si pustit ČT24, kde se mu dostane vysvětlení. Tam se velmi rozohnil ředitel odboru vnějších vztahů Arcibiskupství pražského Milan Badal. Evropští politici by si jeho slova rozhodně nedali za rámeček.

Tomáš Halík se tvrdě opřel do Arcibiskupství pražského. Kvůli islámu
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

„Hlavním cílem extremistů z IS je vyvolat konflikt mezi západním a muslimským světem tím, že se pokusí namluvit muslimům, že Západ neodmítá pouze fanatické džihádisty, ale islám jako takový. Hlavním spojencem v této válce džihádistů proti Západu jsou lidé, kteří nedovedou rozlišit mezi islámem a džihádistickými teroristy (např. „konvičkovci“ v našich zemích, ale ozvalo se to i ve vystoupení pracovníka pražského arcibiskupství pátera Badala v ČT24),“ napsal v prohlášení k útokům ve Francii profesor Tomáš Halík.

Jelikož se radikálové z Islámského státu přihlásili i k bestiálnímu útoku ve francouzském kostele, při němž byl zavražděn šestaosmdesátiletý kněz, měli bychom se snažit vést dialog s většinou muslimů, abychom dali najevo, že nestojíme o nějakou válku civilizací a jsme si vědomi toho, že radikální islamisté nejednají ve jménu všech muslimů. Pražské arcibiskupství však podle Halíka zjevně kráčí jinou cestou, čímž teroristy vlastně podporuje.

Nalijme si čistého vína

Pro přesnost se sluší dodat, že ředitel odboru vnějších vztahů Arcibiskupství pražského Milan Badal v souvislosti s útokem islamistů ve francouzském kostele řekl České televize následující slova:

„Jenom za rok 2014 ve Francii došlo k útokům na 467 křesťanských kostelů bez obětí na životech. Dnes to byla vlastně první oběť na životech. Média i politici o tom z důvodu politické korektnosti mlčí a toto je podle mého výsledek právě toho mlčení a právě toho zastírání pravdy,“ udeřil Badal.

Tím však zlo politické korektnosti nekončí. Projevuje se to i na odlišování islamismu a islámu. „Stejně jako to rozdělování špatného islamismu a úžasného islámu. To přece tak není, nalijme si čistého vína, že je to naprosto jinak. To jsou jenom řeči, které mají dodat odvahu těm, kteří nás tu budou dál terorizovat. ... Toto nebyl první útok a bohužel asi nebyl ani poslední, ty útoky budou pokračovat. Ty neustálé řeči o tom, že budeme solidární, všichni jsme v šoku a musíme se semknout, to jsou jen krásné řeči politiků, ale ve skutečnosti se neděje vůbec nic,“ rozčílil se host při telefonátu přenášeném ve vysílání.

„Oni jsou vlastně všichni hodní a tu a tam někdo není. Řekněte mně statisticky, aby každý den v Evropě, a je to divné, nějaký mohamedán někoho postřílel, zabil nebo do něj vjel autem,“ pokračoval v kanonádě Badal. Ten je přesvědčen, že islám jistě vyznávají i umírnění věřící, ale většina jich je radikálních. Islám je podle hosta náboženstvím s násilnými prvky, což si nemá smysl zastírat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…