Tomáš Klvaňa: Merkelová není naivní a uprchlíky do Evropy nepozvala. To jen média dezinterpretují...

09.01.2016 14:59

Novinář a komentátor Tomáš Klvaňa prý ze sebe potřeboval dostat jeden názor, který, jak uznává, bude pro mnohé čtenáře asi poněkud kontroverzní. Německá kancléřka Angela Merkelová podle něj totiž do Evropy imigranty nepozvala a její slova byla jen dezinterpretována médii.

Tomáš Klvaňa: Merkelová není naivní a uprchlíky do Evropy nepozvala. To jen média dezinterpretují...
Foto: hns
Popisek: Jeden ze studentských vůdců Tomáš Klvaňa

„Irituje mě, jak se v médiích, a i v českých médiích, referuje o tom, že Angela Merkelová pozvala do Evropy stovky tisíc migrantů,“ zlobí se na videu viceprezident Aspen Institute (mezinárodní nezisková organizace a think-tank zaměřený na současné globální problémy, pozn. red.) na novináře. Podle Klvani jen v situaci, kdy se na srbsko-maďarských hranicích hromadily tisíce nešťastníků, chtěla Merkelová pomoci.

„Ti lidé měli za sebou stovky, možná tisíce kilometrů strastiplné cesty a najednou nikdo nevěděl, co s nimi bude, a nikdo se nechtěl ujmout odpovědnosti za jejich osud,“ poznamenává novinář, podle kterého tak německá kancléřka rozhodně nezměnila politiku EU, ale vinu podle něho nesou mnohá světová, ale i česká média, která podle něj situaci popsala tak, jak sama potřebovala.

Videoblog s názorem Tomáše Klvani můžete zhlédnout ZDE.

Celý Klvaňův text v přepisu:

„Irituje mě, jak se v médiích, a i v českých médiích, referuje o tom, že Angela Merkelová pozvala do Evropy stovky tisíc migrantů. Ona nikoho nepozvala, ona reagovala ve velmi nešťastné situaci, kdy v Maďarsku na srbsko-maďarských hranicích a jinde se začaly hromadit tisíce nešťastníků před zimou. Ti lidi měli za sebou stovky, možná tisíce kilometrů strastiplné cesty a najednou nikdo nevěděl, co s nimi bude, a nikdo se nechtěl ujmout odpovědnosti za jejich osud. No a v tu chvíli Merkelová prostě řekla, že ty imigranty, kteří v té době byli v Maďarsku, pustí do Německa a postará se o ně. To neznamená, že změnila politiku Evropské unie, že pozvala všechny uprchlíky ze Sýrie. To znamenalo ten jeden krok, ale stejně o tom média informovala tak, že to vlastně dezinterpretovala, že řekla Merkelová, naivní Merkelová nám pozvala do Evropy statisíce imigrantů,a v takové situaci si myslím, že v podstatě politik nemá šanci komunikovat nic, co je byť jen trošku složitější věc, protože média si to nakonec stejně interpretují tak, jak potřebují.“

reklama

autor: jzd

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…