Tomáš Zdechovský v šoku sleduje útok v Mnichově: Levičáci, už se vám konečně rozsvítí?

22.07.2016 21:04

V Mnichově došlo k útoku na nákupní centrum. Několik střelců mělo postřílet až patnáct lidí. Bavorské policii se stále nedaří střelce chytnout, uzavřeno je prakticky celé centrum bavorské metropole. Podle českého europoslance Tomáše Zdechovského není jiná možnost, než si přiznat závažný problém a okamžitě ho začít řešit.

Tomáš Zdechovský v šoku sleduje útok v Mnichově: Levičáci, už se vám konečně rozsvítí?
Foto: David Daniel
Popisek: Poslanec Ivan Gabal a europoslanec Tomáš Zdechovský na debatě v Jihlavě

„Politici tady nejsou od toho, aby se vymlouvali, ale aby řešili problémy,“ říká europoslanec. Není už prý prostor pro laciná gesta a plácání, co se musí udělat. „My to víme, ale neděláme,“ dodává. A vytahuje příklad neúspěšného pokusu o konkrétní opatření.

„Když jsme chtěli rychlé projednání PNR (jmenný rejstřík cestujících), byli to němečtí socialisté, kteří to naprosto odmítali, podobně jako nám neustále tvrdili, že zvýšené obavy z terorismu jsou naprosto neoprávněné a zasahují do soukromí lidí,“ vzpomíná.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Musíme si prý ujasnit, co je více, zda ochrana soukromí nebo ochrana života. „Podle mě to druhé. Když jsme upozorňovali na to, že nekontrolovaným přílivem uprchlíků se sem dostává mnoho lidí, o kterých nic nevíme, označovali nás němečtí poslanci za xenofobní Středoevropany, vysmívali se nám a říkali, že jsme málo solidární,“ připomněl.

Tajné služby přitom prý varovným hlasům dávají za pravdu a již dlouho varují před současným vývojem. „Doufám, že po opakovaných útocích v Evropě se některých levicovým politikům rozsvítí a začnou konečně logicky uvažovat a konečně něco dělat. Má dnešní modlitba patří všem, kdo v posledních měsících zemřeli cizím zaviněním,“ uzavřel křesťanský demokrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…