Tomio Okamura převzal petici občanské iniciativy za návrat dětí do škol

08.04.2021 17:15

Petice má název “Do školy jedině BEZ PODMÍNEK! Bez roušek, testování a očkování proti covidu”. Občanská iniciativa během týdne sesbírala přes deset tisíc podpisů. Před Sněmovnou ji Okamura převzal spolu s poslanci SPD z petičního výboru Monikou Jarošovou a Lubomírem Španělem.

Tomio Okamura převzal petici občanské iniciativy za návrat dětí do škol
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„My za SPD říkáme: Vraťme děti do škol, už to mělo být dávno a plošně, jakékoliv testování by mělo být pouze dobrovolné. Rozhodně nesouhlasíme s tím, aby se testovaly děti ve školách. To si myslím, že je velmi necitlivá záležitost. Jestli má být dobrovolné samotestování, což je na každém rodiči, tak by to mělo probíhat doma za dohledu rodičů,“ uvedl předseda SPD Okamura.  
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Pokud by dobrovolné testování fungovalo, tak podle něj není ani potřeba nosit ve škole roušky. Zároveň připomenul, že SPD se staví proti tomu, aby byli diskriminováni ti, kteří se odmítají testovat nebo očkovat.  
 
Vláda ČR podle autorů petice zavedením podmínky plošného testování dětí na onemocnění covid-19 pro vstup do škol porušuje ústavní právo dětí na vzdělání.

 
„My, rodiče a zákonní zástupci, důrazně nesouhlasíme s nařizováním opakovaného plošného testování ZDRAVÝCH dětí bez dostatečného lékařského, ekonomického i morálního zdůvodnění. Testování představuje kromě zásahu do integrity lidského těla také nepřiměřený nátlak na dětskou psychiku,“ píší dále. 
 
Zároveň také nesouhlasí s celodenním zakrýváním dýchacích cest dětí ve školách. 
 
„Je potřeba vrátit všechny děti do škol, otevřít malé obchody a také služby. Tato vláda dávno ztratila důvěru a měla by skončit. Požadujeme vládu složenou z odborníků, která by přivedla zemi k podzimním volbám. Bojujme s virem, ne s lidmi!,“ uvedl již dříve Okamura.
 
Petici je možné podepsat zde
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…