Tomio Okamura spustil na sjezdu SPD ostrou palbu: V Británii už se nesmí říct nahlas Vánoce. U nás i jinde se odmazávají kříže. Evropa je nad propastí!

09.12.2017 15:10

Delegáti 4. celostátního sjezdu hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) přivítali po půl druhé odpoledne prezidenta Miloše Zemana. Tomio Okamura hlavu státu na setkání delegátů sjezdu SPD srdečně přivítal. Řekl toho však ještě mnohem víc. Zaútočil na Českou televizi, Český rozhlas a zúčtoval s politiky, kteří své voliče označují za lůzu. Hnutí Svoboda a přímá demokracie je podle Okamury jediným skutečně demokratickým politickým hnutím.

Tomio Okamura spustil na sjezdu SPD ostrou palbu: V Británii už se nesmí říct nahlas Vánoce. U nás i jinde se odmazávají kříže. Evropa je nad propastí!
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

„Drazí přátelé, vážení hosté, vážený pane prezidente, srdečně vás tady vítám," začal Tomio Okamura. Okamžitě poté vyzval své spolustraníky, aby se pokusili získat nové členy, aby Svoboda a přímá demokracie posílila.

Jedním dechem také slíbil všem svým voličům, že bude plnit to, co lidem slíbil ve volbách – zákon o referendu, odvolatelnost politiků, setrvání u české koruny, valorizaci důchodů stejnou částkou, ne podporu parazitům, zestátnění exekutorů, zrušení financování politických neziskovek, zákaz islámu, zákaz množíren psů, a tak podobně.

„Je také třeba změnit zákon o České televizi směrem k pravdivému vysílání a zprůhlednění jejího financování,“ uvedl Okamura. Nebýt neutuchající nepřátelské mediální kampaně, SPD mohla prý mít ještě lepší výsledek, než měla. Prý až na úrovni 20 procent hlasů, místo dnešních deseti procent. Ale to by tradiční média nesměla nálepkovat hnutí SPD jako hnutí extremistické a nedávat mu prostor ve vysílání. A přesně to se podle Okamury děje.

„Lhaní a překrucování informací v mainstreamových médiích je největším ohrožením demokracie. Mainstreamová média manipulují s fakty až do té míry, že hnutí SPD není hnutím Svoboda a přímá demokracie, ale jsme okamurovci a Okamura je extremista,“ hřímal u pultíku předseda.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Stávající legislativa prý sice teoreticky zaručuje, o čem Okamura na sjezdu mluví, ale v praxi prý o nějaké vyváženosti v médiích nemůže být řeči. Je proto na čase začít vymáhat to, co naše zákony už dnes zaručují.

„Já se tady ptám, proč se tedy občané museli o manipulacích kolem lithia dozvědět z těch tzv. ruských webů. Proč o tom neinformovali investigativní novináři? Proč média mlčí o vývoji války v Sýrii, kterou rozpoutali naši spojenci?“ pokládal další a další otázky.


Tomio Okamura měl úvodní projev na sjezdu SPD. Vystoupil i prezident Miloš Zeman

Poukázal i na práci hackerů, kteří ukradli e-maily Demokratické straně v USA. Podle Okamury je namístě otázka, proč se neustále mluví o těch hackerech víc než o obsahu zmíněných mailů, kde se jasně ukazuje, jak vystupovala neúspěšná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. Ukazuje se v nich prý, jak tato dáma lhala.

„To, co víme, je, že Česká televize i Český rozhlas dávají prostor těm, kteří dehonestují přímou demokracii,“ vypálil v jednu chvíli předseda hnutí. „Pokud se objevila nějaká zpráva o nás, tak to byla nějaká skandalizující lež nebo spekulace. V této souvislosti se jeví jako malý zázrak, že jsme získali deset procent voličů,“ uvedl Okamura. „Jsme jediná strana, která má vizi – vizi skutečné demokracie,“ pokračoval zaníceně.

„Vážení přátelé, naše hnutí není extremistické, my prosazujeme to, co si přeje většina občanů. My prosazujeme demokracii. Pokud zde média straší Okamurou, tak vězte, že prosazuji i možnost odvolat i Tomia Okamuru,“ zesiloval dál hlas Okamura.

Varoval před karikaturou demokracie, jak ji prý vidíme dnes. Když se baví s politiky jiných stran, prý od nich v soukromí často slyší, že není možné, aby tu v referendech rozhodovala nějaká „lůza“. „Ale já se ptám, kdo je tady lůza?“ křičel.

V jednu chvíli zmínil i jméno slavného českého písničkáře Karla Kryla, o kterém mimo jiné řekl, že se kamarádil s prezidentem Milošem Zemanem. „Přítel pana prezidenta Karel Kryl napsal: ‚Nevěř ostnatému drátu, i kdyby se stokrát tvářil jako růže‘,“ varoval Okamura.

I předseda SPD však uznal, že některá média přistupovala k SPD vstřícně. Zmínil televizi Barrandov v čele s generálním ředitelem Jaromírem Soukupem. Ujišťoval také delegáty sjezdu, že jeho volání po přímé demokracii neznamená konec demokracie zastupitelské. Ta bude existovat a fungovat dál. Rozdíl bude prý jen v tom, že politici už nebudou všemocní. Až bude možné politiky odvolávat, už se podle Okamury nebude opakovat to, co předváděl končící premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) třeba s OKD.

Posléze šéf hnutí varoval před islamizací Evropy. Největším a nejmocnějším zemím Evropy hrozí, že z nich za pár let budou muslimské chalífáty. V Británii už se nahlas nesmí říkat slovo Vánoce. V naší zemi i jinde se odmazávají kříže. „Evropa stojí nad propastí!“ hřímal Okamura. „Přátelé, nenechte si vnutit myšlenku, že my v hnutí SPD jsme protievropští. Je to naopak. My si přejeme Evropu svobodných národů, které budou spolupracovat,“ ujišťoval své kolegy.

SPD je prý jen proti Evropské unii. Okamura je toho názoru, že potřebujeme prezidenta, který nás bude hájit proti Bruselu a takovým prezidentem může být Miloš Zeman. Prezident se silnými názory, za kterými si stojí. Názorovou pevnost ocenil Okamura i u Václava Klause.  

„Když se podíváme na současné kandidáty na prezidenta, tak si musíme uvědomit, co chceme, aby se nestalo. Nechceme, aby se Hrad stal hlásnou troubou Bruselu a multikulturní lobby," varoval předseda hnutí.

Pak už jen poděkoval za pozornost a všem popřál všechno nejlepší. Vysloužil si u delegátů dlouhý hlasitý potlesk.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …