Tommy Robinson? Benjamin Kuras předložil, o čem se u nás nemluví

12.06.2018 14:11

Spisovatel Benjamin Kuras, který střídavě žije v České republice a ve Velké Británii se na serveru Neviditelný pes rozepsal o kauze pravicového aktivisty Tommyho Robinsona. K případu aktivisty sdělil informace, o kterých se v České republice příliš nemluví. Při té příležitosti tzv. sepsul britská i česká média.

Tommy Robinson? Benjamin Kuras předložil, o čem se u nás nemluví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

Britská média začala věnovat více pozornosti případu pravicového aktivisty Tommyho Robinsona. Jenže o případu informují jinak, než by Kuras čekal. Zatímco český spisovatele vidí Robinsona jako obhájce svobody slova, který upozorňuje na problémy v tzv. no-go zónách, britská média Robinsona vykreslují jako radikála, který spoluzakládal krajně pravicové sdružení English Defence League, EDL.

Anketa

Je dobře, že se Donald J. Trump sešel s Kim Čong-unem?

96%
4%
hlasovalo: 4008 lidí

„Zatímco v Londýně a před britskými ambasádami demonstrují za svobodu Tommyho Robinsona desetitisíce lidí obávající se o jeho život v britských věznicích plných fanatických islamistů. Rovněž se obávají také o budoucnost svobody slova. Britská mainstreamová média, jen co byl odvolán soudní zákaz informovat o jeho zatčení, rozjela tuhou kampaň. Ne za svobodu slova a na podporu jejího statečného obránce, jak by se od nezávislých britských médií chtělo tradičně očekávat, nýbrž na obranu britské justice před ‚pravicovým extrémistou‘ a ‚několikanásobným zločincem‘ opakovaně porušujícím zákon,“ zlobil se Kuras hned na úvod článku publikovaném na serveru Neviditelný pes.

 Poté si Kuras posteskl, že česká média postupují povětšinou stejně. Podle jeho názoru bohužel, protože Robinson upozorňoval na kritiky muslimských gangů. Kuras k tomu dodává, že Robinson dostal varování, aby o činech gangů dál nereferoval. A Robinson tak činil. Kuras ho vykreslil jako hrdinu, který se nebál upozorňovat na zneužívání mladých dívek gangstery. Dlouho prý řádili nerušeně, až po Robinsonově počinu musela policie začít reagovat. A právě kvůli tomu, údajně byl britské justici nepohodlný, jako nepohodlná osoba byl odsouzen.

„Ale ač jeho podmínečné odsouzení bylo původně na tři měsíce, v přelíčení bez obhájce mu soudce napařil měsíců třináct, aniž vysvětlil, čím se trestnost jeho porušení ze čtyřnásobila. Dále soudce vyhlásil zákaz mediálního informování o jeho případu na ještě několik dní po odsouzení, ačkoli podle anglického práva takový zákaz platí jen do odsouzení, aby rozhodování soudu nebylo mediálně ovlivněno. Od soudu byl Robinson okamžitě odvezen do vězení. Když soud po několika dnech zrušil zákaz mediálního informování, zapomněl při tom vydat zákaz zveřejňování adresy jeho rodiny, které bylo už několikrát vyhrožováno smrtí. Média po ní skočila jako supi po zdechlině?“ pokračoval Kuras.

Kdo si dá tu práci, zjistí podle Kurase, že od roku 2011 byly za rasově motivované útoky odsouzeny tisíce osob. Jedním z nich byl i jistý Kevin Crehan, který dostal 12 měsíců za to, že položil slaninový sendvič ke dveřím mešity. Ve vězení záhadně zemřel. Kuras podotkl, že Crehan vlastně dostal trest smrti. I proto se tisíce lidí bojí o to, jak by mohl skončit Robinson.

A jako by to nestačilo, muslimským radikálům je dovoleno se svobodně vyjadřovat, zatímco jejich odpůrci jsou umlčováni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…