Topka vyslovila svou podporu pro druhé kolo: Než Babiš, to radši volte ČSSD

12.10.2014 11:48

Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek (oba TOP 09) se znovu jasně vymezili proti Andreji Babišovi, jehož hnutí ANO nepovažují za demokratické. Animozita mezi zmíněnými politiky je dokonce tak veliká, že TOP 09 podpořila kandidáty ČSSD tam, kde ve druhém kole stojí proti senátním kandidátům ANO.

Topka vyslovila svou podporu pro druhé kolo: Než Babiš, to radši volte ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem

„Chtěl bych poděkovat našim kandidátům, kteří se poctivě snažili. Chtěl bych poděkovat i těm, na které se často zapomíná, členům volebních komisí, kteří tam seděli dlouho do noci,“ prohlásil Schwarzenberg. Voliče následně vyzval, aby šli i ke druhému kolu a podpořili kandidáty TOP 09.

ANO není demokratické, shodli se pánové z TOP 09

První místopředseda strany Miroslav Kalousek následně přečetl prohlášení, ve kterém vyjádřil podporu ČSSD tam, kde bojuje o senátorský post s ANO, neboť ČSSD je zavedenou demokratickou stranou, byť vychází z jiných ideových principů. U ANO prý nic takového neplatí.

Své k volbám řekl i dosavadní pražský primátor Tomáš Hudeček, který si nedokáže představit koalici s ANO a KSČM. S ostatními subjekty už si ji představit dokáže, ale na tahu je ANO jako vítěz voleb. „Pokud určitá úzká lobbistická skupina lidí ovlivňuje veřejné mínění, aby ochránila své zájmy, tak to považuji za velice nešťastné,“ prohlásil Hudeček, čímž narážel na spory o umísťování billboardů v Praze. Pokud se vyjednávání v Praze nevyvinou konstruktivně, TOP 09 je připravena být důraznou opozicí.

„Je to střet stran vůdcovského typu proti demokratickým stranám. A my budeme vždy na straně demokratických stran," uzavřel vystoupení politiků za TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…