Topkař Laudát s komunistou Ondráčkem se ve studiu ČT bavili o amerických zbraních Ukrajině. O zábavu nebyla nouze

10.03.2015 23:07

V USA sílí hlasy, že by bylo dobré poslat zbraně na Ukrajinu, Bílý dům ale pořád váhá. František Laudát z TOP 09 má za to, že Ukrajina zbraně potřebuje, neboť je na tom s Ruskem útočícím na její území podstatně hůře. Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček Laudátovi oponoval, zda je vhodné podporovat dvě děti peroucí se na pískovišti tím, že jednomu z nich dáte do ruky železnou tyč.

Topkař Laudát s komunistou Ondráčkem se ve studiu ČT bavili o amerických zbraních Ukrajině. O zábavu nebyla nouze
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Všude ve vesnicích a městech jsou krátery po bombách

Poslanci František Laudát (TOP 09) a komunista Zdeněk Ondráček se pustili v úterních Událostech, komentářích České televize do ostré hádky kvůli zbraním pro Ukrajinu. O dodávce zbraní se diskutuje i v USA a stojí za pozornost, že by podle průzkumu americkou pomoc vítalo jen něco málo přes polovinu Ukrajinců.

V USA volají po zbraních pro Ukrajinu už i mnozí demokraté

V úvodu ale promluvil zpravodaj ČT v USA Martin Řezníček, který podotkl, že poslání zbraní na Ukrajinu nepodporují jen republikáni, ale také někteří demokraté. "Mezi demokraty je velká skupina těch, kteří se přidávají k tlaku na Bílý dům,“ uvedl zpravodaj. Je si ale třeba položit otázku, jak moc by se pak vojáci USA zapojovali do výcviku ukrajinských vojáků. Spojené státy také doufají, že se k nim přidají i někteří spojenci - např. Poláci či Britové.

Jedno dítě má klacek, dáme druhému železnou tyč?

Následně došlo na debatu politiků. Laudát zdůraznil, že diplomatické řešení je na prvním místě, ale toto nyní selhává, takže je namístě dodat zbraně Ukrajině tak, aby měla šanci bránit se. Ondráček oponoval, že dodávky zbraní nikdy žádnou válku nevyřešily.

"Pokud se ukáže, že diplomatické řešení bude fungovat, dobře, ale situace je v tuto chvíli velmi nestabilní. Ale i do budoucna by měla mít Ukrajina možnost bránit se, protože Rusko rozumí jen síle,“ zdůraznil Laudát.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

"Je to jako když se děti bijí na pískovišti, jedno udeří druhé a my tomu prvnímu dáme klacek. A jak to bude pokračovat, dáme tomu druhému třeba železnou tyč?“ oponoval Laudátovi komunistický poslanec. Laudát kontroval, že Rusko už má klacek, zatímco Ukrajina má holé ruce, takže je správné dát i Ukrajincům do rukou klacek, aby mohli bránit své území, a to i navzdory tomu, že nemalá část obyvatel je proruská.

Ondráček ale zopakoval, že se na Ukrajině vede občanská válka, kterou komunisté odmítají podporovat, čímž celá debata skončila. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…