Topkař, kterého Babiš vymetl z hotelu Thermal: ANO, takhle se chovají

20.07.2014 14:13

Předseda karlovarské krajské organizace TOP 09 Petr Zahradníček jen nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak si počíná ministr financí Andrej Babiš v karlovarském hotelu Thermal. Vyházel úspěšné vedení, dosadil své kamarády, a to ještě kamarády, u nichž je možné narazit na zásadní problém.

Topkař, kterého Babiš vymetl z hotelu Thermal: ANO, takhle se chovají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Zahradníček býval členem představenstva hotelu Thermal. V tiskovém prohlášení poukazuje mimo jiné i na to, že dodnes nebyl oficiální cestou informován o svém odvolání. Zásadnější však je, že bylo odvoláno vedení, které prý hotel pomalu stavělo na nohy. Za poslední tři roky se totiž podařilo dostat hospodaření podniku ze záporných do kladných hodnot, a to i navzdory řadě investic, které hotel zvelebily. Došlo na generální rekonstrukci kuchyně, restaurace a stranou nezůstaly ani parkové úpravy.

Celý komentář ZDE

I přes tyto úspěchy Ministerstvo financí v čele s Andrejem Babišem (ANO) sáhlo k odvolání vedení. Zahradníček uznává, že na to má Babiš právo, ale neměl by prohlašovat, že dosazuje na důležité posty odborníky. Kdo tedy nově zasedá v orgánech společnosti?

„Například členem představenstva se stal karlovarský advokát Tomáš Ficner, který mimo jiné zastupoval obchodní společnost X a R, která o Thermal po neúspěšné privatizaci léta usiluje. Ptám se proto: Je normální, aby členem představenstva Thermalu byl advokát, který zastupoval v soudním sporu protistranu? V případě ANO asi ano. Jestli se takto chová ANO na státní úrovni, co můžeme očekávat od reprezentantů této strany na úrovni komunální?“ ptá se muž z TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…