Topolánek prý vlétl do prezidentského klání jako vichřice

10.11.2017 11:35

Mirek Topolánek před pár dny vstoupil do souboje o Hrad a podle Ondřeje Leinerta z MF Dnes bude patřit k výrazným tvářím. Jenže má svou minulost. Minulost, kterou mu nikdo neodpáře, minulost, s níž se prezidentem může stát jen těžko.

Topolánek prý vlétl do prezidentského klání jako vichřice
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý premiér Mirek Topolánek

„Do prezidentských voleb vtrhl jako vichřice, která před čtrnácti dny nadělala v Česku pořádnou spoušť. Ne, že by snad Mirek Topolánek měl sílu lámat stromy a střechy, ale v poněkud stojatém rybníčku, kde kolem jednoho postaršího kapra plavou samé mřenky, jejichž největší předností je být co nejméně vidět, tahle štika pořádně rozvířila vody. Když Topolánek napochodoval v úterý mezi novináře v pražském hotelu Adria, hned jste měli jasno. Tohle je politik, který v prezidentských volbách chyběl,“ napsal na úvod svého komentáře Leinert.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Topolánek má však za sebou minulost, kterou komentátor považuje za šílenou. Topolánek byl vyfocen ve vile v Toskánsku s někdejším šéfem ČEZ Martinem Romanem a za jeho premiérské éry se v Česku dělo leccos. Může prý voličům stokrát opakovat, že je čistý, ale to neznamená, že to bude pravda. S pravdou si však podle Leinerta Topolánek hlavu moc neláme. Stejně jako Zeman. Ten zase hodně mlží kolem svého zdraví. Mlží tolik, že se z prezidentova zdraví stalo jasné prezidentské téma. Navíc i stávající prezident má na „triku nějaké aféry. Přesto je na tom prý v porovnání s Topolánkem lépe.

Vedle toho, čím si prošel Topolánek, je prezident Zeman se svými pochybnými poradci, bamberským kufříkem, aférou Olovo a nekorektními bonmoty v podstatě břídil,“ shrnul svou úvahu Leinert. A to je důvod, proč Topolánek nemá šanci stávajícího prezidenta porazit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…