Topolánek řádí. Takto to vytmavil Bradáčové a jejímu kolegovi. A přidal ještě Erika Taberyho

06.06.2016 17:28

Bývalý premiér Mirek Topolánek se v rozhovoru pro web Reflex.cz rozmluvil o korupčním případu z roku 2008, o kterém mimo jiné píše i ve své knize Hlavně se neposrat. „Úplná blbost. Ať si trhnou nohou,“ komentoval expremiér tvrzení státního zástupce Jana Lelka.

Topolánek řádí. Takto to vytmavil Bradáčové a jejímu kolegovi. A přidal ještě Erika Taberyho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expremiér Mirek Topolánek

Lelek totiž chce zpětně prověřit možné uplácení při prezidentské volbě z roku 2008. O tom však Topolánek psal ve své knize a tuto kapitolu považuje za zcela uzavřenou.

„Nic vysvětlovat nemíním a nevím, jak by mě chtěli přinutit... Jedině právem útrpným, a to si nelajsne snad ani Bradáčová,“ uvedl Topolánek. „Možná by mohla nechat vyrobit nějaké falešné důkazy nebo si zajistit z Ameriky kvalitní výpověď,“ dodal a navrhl, že by spíš Lelek mohl vyšetřit, proč tehdy k žádné korupci nedošlo.

„Pravdou je, že praktiky, které uplatňovali tehdy Paroubek a Tvrdík, byly neuvěřitelné a mimoparlamentní vlivy zřetelné a pro mě nepochopitelné,“ přiznal a dodal, že je ale ke své práci nepotřeboval. Na to, aby došlo k volbě Václava Klause, totiž žádné peníze nebyly potřeba, „protože Klausovi volitelé vznikli přirozeně mou dohodou s Kalouskem a žádné podobné vyžírky jsme nepotřebovali“.

Topolánek se ještě stihl opřít do knihy šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho Hledá se prezident, která je podle něj „snůška blábolů“. Protože v tehdejší prezidentské volbě žádná korupce nebyla.

Kritizoval i zavedení přímé prezidentské volby. „Byla to velká chyba a právě mediální spekulace, tlak a společenská poptávka tuhle chybu vytvořily,“ řekl s tím, že v jeho knize se můžeme dočíst více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…