Topolánek si plní dětské sny. Staví něco opravdu velkého a drahého

24.04.2015 6:46

Podle informací páteční MF Dnes si expremiér Mirek Topolánek nežije špatně. Ačkoli po rozvodu přenechal byt i chalupu exmanželce, stejně jako většinu úspor, dnes se pohybuje v nejvyšších patrech byznysu, a to, co vydělá, investuje do realit. Staví si i poněkud "rozmáchlý dům" na penzi.

Topolánek si plní dětské sny. Staví něco opravdu velkého a drahého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expremiér Mirek Topolánek

„Plním si své dětské a maloměšťácké sny. S tím barákem jsem se trochu příliš rozmáchl a už nyní je jasné, že nebude stát patnáct milionů, jak jsem původně predikoval. Trochu mě ten projekt zabrzdil. Původně jsme to měli mít hotové už vloni. Snad se to letos dotáhne,“ říká expremiér ke stavbě domu v Útěchvostech v Posázaví, kde žije jen 13 stálých obyvatel.

Od lidí prý slyší, že mohl přece jen budovat něco skromnějšího, ale on by byl rád, kdyby za ním jednoho dne jezdily všechny jeho děti. Jen pozemek prý má přes osm tisíc metrů čtverečních.

A kde na to Topolánek vydělává? Zdá se, že teď je přímo na roztrhání v oblasti energetiky. Spolupracuje např. s miliardářem Danielem Křetínským, jenž spoluvlastní společnost EPH. Díky této spolupráci by mohl působit i v představenstvu společnosti Eustream. Ta plánuje vybudování plynovodu Eastring který by měl vést jihem Evropy a propojit starý kontinent s Tureckem a dalšími zeměmi. Snížila by se tak závislost na plynu ruském. Expremiér se také dostal do ostravské společnosti VAE Controls Group.

„Teď jedu do Vídně, včera jsem byl v Sofii na pracovní skupině nejvyšší úrovně. Každý den jsem někde. Mám toho hodně. Je třeba říct, že v té Ostravě (VAE) už nemám takovou angažovanost, protože to časově nezvládám. S klukama jsem dohodnut, že teď mi dají trochu pokoj,“ usmívá se Topolánek.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …