Topolánkův tlumočník svědčil v korupční kauze náměstka Bartáka. Na nic si prý nepamatuje

24.01.2014 21:59

Bývalý tlumočník české vlády, který vystupuje v kauze údajné korupce ohledně automobilů Tatra pro českou armádu jako svědek, do případu více světla nepřinesl. Roman Bradáček si na jednání, jehož se měl účastnit tehdejší premiér Mirek Topolánek a exministr obrany Martin Barták, už nevzpomíná. Informoval o tom server Rozhlas.cz s odvoláním na průběh pátečního soudního líčení.

Topolánkův tlumočník svědčil v korupční kauze náměstka Bartáka. Na nic si prý nepamatuje
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Jak server uvedl, obžaloba viní Bartáka z korupce a zbrojaře Michala Smrže z podvodu. Podle obžaloby si Barták ještě jako náměstek ministra obrany měl říct roku 2008 tehdejším manažerům automobilky o úplatek.

Před šesti lety byl tlumočník Bradáček s Topolánkem a Bartákem na schůzce v USA. Údajně se tam mělo jednat o úplatku 80 milionů za hladké vyřešení zakázky na stovky aut Tatra pro českou armádu.

Svědek Bradáček si ale na jednání, které mělo proběhnout na americké střelnici, nemůže vzpomenout: „Při tomto povolání člověk absolvuje tolik setkání a tolik takových situací, že opravdu ničím se mi to nevybavuje, že by to bylo zvláštní,“ citoval server slova tlumočníka Bradáčka s tím, že se mu nevybavuje ani situace, že by se zmíněné osoby bavily v jakékoliv rovině o Tatrách a o Tatře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…