Totální blbosti. Za šaškárnu na kamery nejste placení. Babiš se naštval na opoziční divadlo

03.11.2019 21:59

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se tradičně ve svém facebookovém hlášení „Čau lidi“ ohlédl za politickým děním z uplynulého týdne. Pustil se do opozice, která při sněmovní debatě o daňovém balíčku dělala jen „šaškárnu na kamery, lhala a nevěnovala se tématu“. Kromě jiného se také věnoval například násilí na ženách a Istanbulské úmluvě – dokumentu, který má napomoci omezit násilí na ženách a jemuž zároveň kritici vyčítají především úmysl zničit „tradiční rodinu“.

Totální blbosti. Za šaškárnu na kamery nejste placení. Babiš se naštval na opoziční divadlo
Foto: Zdroj: Facebook A. Babiš
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Ve svém hlášení nemohl ministerský předseda vynechat obstrukce, které v týdnu vytvářela opozice v Poslanecké sněmovně. Postěžoval si, že trvaly neuvěřitelných 27 hodin rozložených do tří čtení daňového balíčku. Zdůraznil, že se jedná o balíček, který přináší zdroje třeba na zvýšení rodičovského příspěvku z 220 tisíc na 300 tisíc.

Zástupcům opozice však podle Babiše očividně nešlo jen o řešení daňového balíčku. „Těch 27 hodin naprostého nihilismu, během kterého vystupovali zástupci opozice a předčítali totální blbosti naprosto nesouvisející s tématem, jsme mohli využít na projednávání a schvalování dalších užitečných zákonů včetně těch opozičních!“ zlobí se premiér.

„Za to jsou poslanci placení. Ne za šaškárnu, kterou opozice předváděla na kamery,“ zdůrazňuje a podotýká, že jeden jednací den stojí daňové poplatníky pět milionů korun. „Dokonce jsme opozici nabídli, že budeme o daňovém balíčku jednat navíc dalších 20 hodin. Představte si, že to vetovali. Prostě chtěli jen blokovat a exhibovat, ne konstruktivně pracovat,“ dodává rozhořčeně a připomíná hlavní cíl daňového balíčku – větší ochranu našeho národa před tvrdým chlastem, kouřením a hazardem.

To, na čem opozice postavila svoje obstrukce, byla prý hlavně ta část daňového balíčku, kde řeší způsob, jak se budou danit rezervy pojišťoven. „Opoziční poslanci veřejně lhali, že je to nějaké rozpouštění rezerv pojišťoven. Není ani pravda, že to zdraží pojistné lidem. NE! Prostě rušíme jejich neuvěřitelnou vylobbovanou výjimku, která v jiném odvětví ekonomiky neexistuje. Tato daňová výjimka umožňovala pojišťovnám mít vyšší čisté zisky, ze kterých odváděly do ciziny dividendy svým matkám, místo aby zlevnily pojistné. To ale můžou udělat jednoduše. Když si sníží astronomické zprostředkovatelské provize nebo poplatky,“ vysvětluje premiér.

Opoziční poslanci si podle jeho slov zkrátka řekli, že to je strašně složité téma, kterému normální lidi nerozumějí, a vzali si to jako záminku, proč blokovat celý daňový balíček. „Nebo jsou asi sami zlobbovaní pojišťovnami a kopou za jejich zájmy,“ přemítá premiér.

Navzdory všemu „zdržování, exhibicím a lhaní do kamer“, které opozice předváděla, si je Babiš jistý, že daňový balíček prosadí. Už teď ví, že ve středu odhlasují i vyšší rodičovský příspěvek, který je s balíčkem spojený.

Následně se vrátil k závažné věc, kterou je násilí na ženách. Tenhle týden zasedala rada vlády pro rovnost žen a mužů. Jde o Istanbulskou úmluvu neboli Úmluvu Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí, která už delší dobu vyvolává emoce. Premiér prý již požádal zmocněnkyni vlády pro lidská práva Helenu Válkovou, aby mu předložila konkrétní přínosy Istanbulské úmluvy a analýzu trendů násilí na ženách v Česku ještě předtím, než se budou o ratifikaci úmluvy bavit na vládě.

„Násilí řešíme u nás doma podle našich zákonů. Určitě ale bude k Istanbulské úmluvě dlouhá debata v Parlamentu. I v rámci našeho hnutí na ni mají poslanci různé názory,“ slibuje premiér Babiš s tím, že již mají plán, jak proti násilí bojovat, který schválili v květnu. Závěrem k tématu poukázal na děsivá čísla ukazující, že jen v Česku bylo loni nahlášených na policii přes 600 případů znásilnění a 1 500 případů domácího násilí. Jde však jen o zlomek toho, co se děje. Většina žen na policii nejde.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…