Totální chaos, rozklad Evropy, přesně to chtěl George Soros. Pohled na migrační krizi z Hájkova webu

02.11.2015 17:55

Na webu bývalého prezidentského mluvčího Petra Hájka Protiproud vyšlo shrnutí současného stavu migrační krize. Do Evropy proudí statisíce lidí, kteří představují bezpečnostní riziko. Současná politická reprezentace selhává a na její místo se pomalu dere pravice. Pozice německé kancléřky Angely Merkelové je v ohrožení a s ní i budoucnost Evropské unie.

Totální chaos, rozklad Evropy, přesně to chtěl George Soros. Pohled na migrační krizi z Hájkova webu
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

V Německu se v poslední době úřadům ztrácejí uprchlíci. Minulý týden zmizelo z uprchlického zařízení v Dolním Sasku zhruba 700 běženců a o jejich osudu se v současnosti pouze spekuluje. Podle oficiálních vyjádření je spousta uprchlíků, pro které Německo není cílovou zemí, říká web The Local.de.

Ministerstvo práce odhaduje, že zhruba 300 000 z celkového milionu lidí, který má do Německa dorazit, půjde dál. Protiproud však připomíná, že německé tajné služby nedávno vydaly varování ohledně přijetí takového počtu lidí. „Přejímáme islámský extremismus, arabský antisemitismus, národní a etnické konflikty jiných lidí a s tím i jejich odlišné společenské a právní chápání,“ uvádí Daily Mail.

„Existuje vážné podezření, že mnozí mají přesně určené místo, kam se mají přesunout a vytvářet guerillové skupiny schopné provádět teroristickou činnost na území Německa a dalších evropských států,“ uvádí Protiproud.

Zároveň také dochází k nepokojům na hranicích jednotlivých tranzitních zemí. Slovinsko a Rakousko nedávno jednaly o postavení plotů pro lepší koordinaci toku lidí. „Tisícihlavé zástupy prorážejí kordony neozbrojených policistů a razí si dnem i nocí cestu do Německa.“ A to jak organizovaně tak činí, údajně dokládá, že „jde o promyšlenou strategii“. International Business Times vydaly video přímo z rakousko-slovinské hranice.

Celý text zde

Uprchlíci do Evropy jdou jako „invazní jednotky“, které používají krytí v podobě rodin s dětmi. Ty byly podle Protiproudu násilím donuceny podstoupit cestu a pomáhat s invazí. A tyto jednotky mají v Evropě nastolit chaos, který povede ke vzniku „nového evropského lidu“.

Za celou migrační krizí pak stojí globální elity. Jednou z nich je údajně i miliardář a filantrop George Soros, který je podle Viktora Orbána „aktivistou“ vinným ze snahy oslabit národní státy. „Podporují vše, co mění tradiční evropský životní styl,“ řekl Orbán a dodal: „Tito aktivisté, kteří podporují imigranty, se tak bezděčně stávají součástí této mezinárodní sítě pašeráků lidí.“

Součástí situace je také rychlost, se kterou jednotlivé země Evropské unie opevňují svoje hranice. Po Řecku, Bulharsku a Maďarsku se přidali Chorvati a zmínky o stavění plotů je stále častěji slyšet i z Německa, Rakouska a Slovinska. A z toho pak plynou další neshody mezi jednotlivými zeměmi.

„Bavorský premiér Horst Seehofer opakovaně otevřeně kritizuje nejen Rakousko, ale především Angelu Merkelovou, která imigrantskou tsunami pomohla uvést do chodu.“ Merkelová zároveň velmi ztratila na popularitě. Nově se však oba státníci sešli a překonali své rozdíly v přístupu k azylové politice.

Podle webu Politico.eu se ale kancléřka v neděli sešla s předsedou bavorské CSU Horstem Seehoferem a vydali společné prohlášení o vytvoření „tranzitních zón“ na hranicích. Snaha o sjednocování rodin musí počkat. Merkelová si tak opět vytvořila půdu pod nohama. Její případný pád by za této situace totiž zřejmě znamenal konec Evropské unie.

Problémy bují však i ve Švédsku. Podle Daily Mailu je totiž země na zhroucení. Alespoň to uvedla ministryně zahraničí Margot Wallstromová. „Mám pocit, že spousta lidí cítí, že nejsme schopni udržet systém, do kterého přijde každý rok 190 000 lidí – v dlouhodobém horizontu náš systém zkolabuje.“

Protiproud také zmiňuje a chválí snahy některých politiků ohledně vyhlášení referenda o vystoupení z Evropské unie. „Je pravděpodobné, že za současného rozložení sil ve sněmovně je tato snaha zřejmě odsouzena k neúspěchu. Má ale důležitý ‚signální‘ význam.“ Prostě jenom přijde více uprchlíků. Jak mimo jiné varoval i František Ringo Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…