Totální špína na prezidenta Zemana. Mlátil matku i manželku, syn kvůli němu chtěl spáchat sebevraždu. A kdyby to chtěl někdo zveřejnit, podal by si ho prý Šlouf

22.10.2016 8:26

Kauza navrženého, ale nakonec prezidentem neoceněného strýce ministra Daniela Hermana začíná opět výrazně aktivizovat sympatizanty i odpůrce Miloše Zemana. Šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek přispěl do debaty velmi rozčíleným komentářem na sociální síti, kde s prezidentem zúčtoval i na poměry současné veřejné debaty velmi brutálně.

Totální špína na prezidenta Zemana. Mlátil matku i manželku, syn kvůli němu chtěl spáchat sebevraždu. A kdyby to chtěl někdo zveřejnit, podal by si ho prý Šlouf
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Miloš Zeman je odporná mstivá svině a není to poprvé,“ napsal Balšínek v pátek večer. Fakt, že se „tento odporný člověk“ mstí na téměř devadesátiletém koncentráčníkovi, jej prý vytočil natolik, že se rozhodl zveřejnit, co o Miloši Zemanovi jako začínající novinář v devadesátých letech všechno zjistil.

„Řeknu poprvé, o co šlo v roce 1996, když jsem navštívil Zemanovu matku,“ začal. Dodejme, že před sněmovními volbami na jaře 1996 novináři pátrali v minulosti tehdejšího předsedy ČSSD Miloše Zemana a mimo jiné se na veřejnosti objevila informace, že se jeho syn z prvního manželství pokusil o sebevraždu. „Tak nečinil z nešťastné lásky, ale proto, že trpěl, že na něj otec kašle,“ doplnil Balšínek.

Následně se prý mladý novinář několikrát sešel se Zemanovou první manželkou a rovněž v Kolíně s jeho matkou. A také se prý dostal k rozvodovému spisu Zemanova prvního manželství. Je prý cenné, že udělal jeho kopii, neboť originál podle Balšínka nejspíš zmizel při povodních v roce 2002.

Následně již vypočítává, co všechno na současného prezidenta zjistil. Jde o fyzické napadání vlastní matky (to má prý doložené výpověďmi), dále pak „mlácení první ženy (doloženo lékařskými zprávami a hlavně dvěma oznámeními na tehdejší místní oddělení SNB, jedno bylo stoprocentně v roce 1977)“.

„Ve spise je mnoho neuvěřitelných věcí včetně toho, jak Zeman stával před zrcadlem, citoval Nietzscheho a říkal, že jednou bude mít státní pohřeb (což se mu evidentně zdaří),“ píše dále. Televizní reportáž, kterou tehdy o Zemanovi připravoval, ale prý nakonec neodvysílal. „Paní Blanka Zemanová mě na kolenou prosila, ať to nedělám, že přijde o syna a že jí vyhrožoval Šlouf, že ji zničí,“ doplňuje svědectví. Sám Miloš Zeman jej prý tehdy obviňoval, že je agentem BIS, a tlačil na jeho výpověď z práce, což se nakonec podařilo.

„Ledacos o Miloši Zemanovi ví i Jiřina Šiklová, která byla při rozvodu jeho patronem (za bolševika to bylo mnohem komplikovanější se rozvést než dnes),“ dodává šéfredaktor Balšínek s tím, že až bude mít čas, sepíše „všechno, jak to bylo“.

Rodinné peripetie Miloše Zemana pak doplnil ještě vzpomínkou na stejný rok 1996, kdy v Lidových novinách měl vyjít ironický fejeton o straně zakládané dětmi z rozvedených rodin politiků. To prý tehdy zastavil člen redakční rady, psychiatr Cyril Höschl, který měl říct: „Chlapi, neblbněte, mladý Zeman u mě leží na klinice a má problémy s otcem, dejte to pryč.“

Dalibor Balšínek se Miloši Zemanovi nevěnuje poprvé. Nedávno na svém facebooku vzpomínal, co všechno s ním zažil jako redaktor TV Nova v letech 1996–1998. „Už tenkrát jsem honil hlavně Miloše Zemana. Z té doby máme spoustu společných zážitků a na některé hlavně MZ nikdy nezapomene,“ dodal dnešní šéfredaktor Echa.


 

Co přesně napsal Dalibor Balšínek:

Miloš Zeman je odporná mstivá svině a není to poprvé. A vím o čem mluvím.

Je to odporný člověk, fakt, že se takhle mstí na téměř 90 letém člověku, který si prošel Osvětimí, mě definitivně vytočil a řeknu poprvé, o co šlo v roce 1996, když jsem navštívil Zemanovu matku. Nešlo jen o pokus o sebevraždu jeho syna, který tak nečinil z neštastné lásky, ale proto, že trpěl, že na něj otec kašle. Tenkrát jsem se několikrát sešel s první ženou Miloše Zemana Blankou. Pracovala jako účetní v Umělecko-průmyslovém muzeu, byl jsem tam asi třikrát, byl jsem také v Kolíně, kde žila matka Miloše Zemana, obešel jsem sousedy v domě, kde spolu tenkrát žili a hlavně jsem se dostal k rozvodovému spisu Miloše Zemana a Blanky Zemanové. Získal jsem jej vlastní prací, když jsem jej vytáhl ze dvou zaměstnankyň Archivu Městského soudu v Praze, který tenkrát sídlil na Malostranském náměstí. Kopii toho spisu, jehož originál zřejmě zničila povodeň v roce 2002 (archiv se totiž přestěhoval na jinou adresu) mám natočenou na videokazetě a to, o co potom šlo, bylo fyzické napadání matky (doloženo je výpověďmi) a mlácení první ženy (doloženo lékařskými zprávami a hlavně dvěma oznámeními na tehdejší místní oddělení SNB, jedno bylo stoprocetně v roce 1977). Ve spise je mnoho neuvěřitelných věcí včetně toho, jak Zeman stával před zrcadlem, citoval Nietzseho a říkal, že jednou bude mít státní pohřeb (což se mu evidentně zdaří). Reportáž jsem nakonec neodvysílal, byl jsem mladý, životu jsem moc nerozuměl a hlavně paní Blanka Zemanová mě na kolenou prosila, ať to nedělám, že přijde o syna a že ji vyhrožoval Šlouf, že ji zničí. Zeman mě tenkrát obviňoval, že jsem agentem BIS, politicky tlačil na mou výpověď z práce (což se mu podařilo), ale o mě nejde, protože jsem to všechno přestál. Ledacos o Miloši Zemanovi ví i Jiřina Šiklová, která byla při rozvodu jeho patronem (za bolševika to bylo mnohem komplikovanější se rozvést než dnes). Až najdu čas, a to si ho teda najdu, tak sepíšu všechno, jak to bylo.

P.S. K případu jsem se dostal naprostou náhodou. Ještě v roce 1996 byl v LN na Poslední straně formát, který se jmenoval WildDuck. Šlo o ironické smyšlené zprávy, jednu z nich tenkrát napsal Karel Steigerwald a pojednávala o dětech z rozvedených rodin politiků a že si zakládají politickou stranu. Byl volební rok a ČSSD měla tenkrát postavenou kampaň na rodině a solidaritě, Zeman se na plakátech objevoval s tenkrát mladou ženou Ivanou a dcerou Kateřinou. Steigerwaldův WildDuck vyšel jen na prvním, moravském vydání, protože bylo zasedání Redakční rady LN (předsedou byl Václav Bělohradský a jejím členem mj. Cyril Hoschl). Rada se šla podívat na výrobu prvního vydání a Cyril Hoschl tenkrát řekl, chlapi neblbněte mladý Zeman u mě leží na klinice a má problémy s otcem, dejte to pryč. V dalších vydáních to už nevyšlo a začal jsem zjišťovat, jak to celé bylo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…