Totální vynadání novinářům. Kvůli Prymulovi: „Co to píšete? Vždyť to je jinak“

07.04.2020 13:22

Včerejší titulky v několika médiích patřily epidemiologu Romanu Prymulovi kvůli jeho interview s Martinem Veselovským. Že změnil názor a nyní chce populaci promořit. Ale podle herního vývojáře Daniela Vávry něco takového Prymula vůbec neřekl a jedná se o novinářskou „stupiditu, nezodpovědnost, záměr rozeštvávat a působit paniku a nesváry“.

Totální vynadání novinářům. Kvůli Prymulovi: „Co to píšete? Vždyť to je jinak“
Foto: repro Youtube
Popisek: Slavný Čech Daniel Vávra jako youtuber

Herní vývojář zmínil, co po Prymulově rozhovoru následovalo: „Hněv spravedlivých na sebe nedal dlouho čekat. Internet je plný rozumbradů, kteří ho hejtují pro jeho nekonzistentnost a neschopnost, nebo jak zbytečně zničil naši ekonomiku a měl nás promořit hned. A hned do toho se přidají reakce politiků, kteří s ním nesouhlasí, třeba Babiš nebo Hamáček.“

Anketa

Je pro vás generál Petr Pavel důvěryhodnou osobou?

2%
98%
hlasovalo: 18684 lidí

Vávra připomenul, že Prymula řekl, že pokud se čísla nebudou zhoršovat a budou se držet v patřičných mezích, tak se opatření budou uvolňovat. Což připustil již ke konci března v otázkách Václava Moravce. A slovo promořování Prymula dle Vávry použil v úplně jiném kontextu než tam, kde se nákazu ani nepokoušeli zastavit. Na pravou míru uvedl i to, že by se měly otevírat hranice, u kterých Prymula dříve spekuloval, že by mohly být zavřené až na dva roky. „Budeme moci ČASEM cestovat, nejdříve tam, kde je nákaza malá a kde o to stojí, což je momentálně prakticky jen Polsko, a po cestě bude navíc následovat karanténa,“ vysvětlil.

„V zásadě tak Prymula řekl to, co všichni asi tuší: cca za měsíc, pokud se to uklidní, začneme uvolňovat opatření a vracet se do stavu, kdy půjde v rouškách chodit i jinam než do potravin, a to i s rizikem, že se nakazí další lidé, protože nejde zničit ekonomiku a k nákaze tak jako tak nakonec stejně asi dojde,“ vyložil si vývojář Prymulova slova v rozhovoru a osopil se na novináře, kteří se chytli slova „promoření“.

„Na to musel reagovat Babiš, Hamáček a Vojtěch, kteří všichni řekli prakticky to samé, co Prymula, akorát to odmítli nazvat promoření. Protože novináři naschvál celou věc překroutili, aby vytvořili neexistující problém,“ obvinil média Daniel Vávra a dodal: „To ale ‚hlídacím psům‘ nebrání použít opět palcové titulky BABIŠ NESOUHLASÍ, PROMOŘOVAT SE NEBUDE! Těžko hledat exemplárnější případ práce současných médií, která se neštítí záměrně vyvolávat paniku a konflikty na základě smyšlených a překroucených interpretací reality, ani když je situace opravdu vážná.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…