Totální zmatek kolem Šloufa: Nakonec nekandiduje. Kandiduju! Zeman se prý zlobí. Akce se ruší

12.09.2013 13:11

Lobbista a bývalý spolupracovník prezidenta Miloše Zemana Miroslav Šlouf s velkou pravděpodobností lídrem kandidátky SPOZ v hlavním městě nebude. Přestože se mluvilo o převratu v pražské buňce SPOZ, měla prý jeho nominace údajně jen vzbudit pozornost médií. Skutečného lídra v Praze strana představí v následujících hodinách, spekuluje server Týden.cz.

Totální zmatek kolem Šloufa: Nakonec nekandiduje. Kandiduju! Zeman se prý zlobí. Akce se ruší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Během čtvrtečního dopoledne prolétla médii zpráva o tom, že vedení pražské SPOZ nominovalo do čela kandidátky lobbistu Miroslava Šloufa. Mělo prý jít o pomstu jak samotné straně, tak i hlavě státu. Prezident Miloš Zeman se od svého bývalého spolupracovníka už jednou veřejně distancoval a popřel, že by právě Šlouf stál za jeho zvolením do křesla hlavy státu. "Jeho angažmá v politice ho nepotěšilo," píše doslova server.

„Považujeme to za legraci,“ řekl on-line deníku Týden.cz zdroj blízký vedení strany. „Mělo to jen zviditelnit kandidátku. Takové PR,“ dodal. Skutečným lídrem pražské kandidátky má být nějaká významná, zřejmě nestranická osobnost. „Šloufa nominovala pražská organizace. O tom, jaká bude finální podoba kandidátek, rozhodne předsednictvo. Tečka,“ řekl on-line deníku Týden.cz místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš.

Kolem Šloufa propukl velký rozruch. Sledujte ZDE

Šloufa málem inzultovali, když se zdráhal přijmout nominaci

Zcela jinak než jako legraci či PR popisuje svoji nominaci pro Lidovky.cz samotný Miroslav Šlouf. „Vedení strany se stále nemohlo rozhodnout, kdo by měl kandidátku vést, byly tam návrhy hodně vzdálené realitě. Až se delegáti naštvali a málem jsem byl inzultován, abych konečně nominaci přijal,“ uvedl Miroslav Šlouf, který chce být přínosem především pro voliče.

Nepřipouští si, že by jeho kontroverzní pověst měla SPOZ ve volbách poškodit. „Chodím po ulicích, jezdím MHD jako každý jiný Pražák, chodím do restaurací. A opravdu se mi za poslední léta ani jednou nestalo, že by na mě někdo vrčel, mračil se, nebo nadával. Můj obraz na veřejnosti byl vytvářen médii v nějaké době a jsem přesvědčen, a nejsem sám, že to bylo hlavně proto, že jsem se postavil za Miloše Zemana a pomáhal mu v kariéře. A to tak, že se dostal tam, kde dnes je,“ upozornil Miroslav Šlouf.

Lobbista je zvědav na rozhodnutí předsednictva SPOZ

O konečné podobě kandidátek bude rozhodovat předsednictvo strany, které by se mělo sejít ve čtvrtek večer. V médiích se již objevily hlasy z vedení SPOZ, že se pokusí rozhodnutí pražské buňky změnit. „Sám jsem na ně zvědavý,“ řekl k tomu Šlouf, který byl počátkem roku 2008 jedním ze zakladatelů sdružení Přátelé Miloše Zemana, které si stanovilo za cíl vrátit expremiéra do politického života. Sdružení se nakonec přetvořilo ve SPOZ, která v minulých sněmovních volbách získala téměř pět procent hlasů.

O tom, že se "něco děje", svědčí i fakt, že vedení SPOZ odložilo tiskovou konferenci, na které chtělo představit všechny krajské lídry. Původní termín byl dnes večer, akce je posunuta na zítřejší poledne.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…