Toto dá Adriana Krnáčová homosexuálům

17.06.2015 14:02

Pátý ročník Prague Pride, který by se měl konat od 10. do 16. srpna, zastihne několik novinek. Hlavní město letos totiž přispěje pouze 100 tisíci korunami, zato podle primátorky Adriany Krnáčové (ANO) město festivalu pomůže jinak. To rozlítilo europoslance Petra Macha.

Toto dá Adriana Krnáčová homosexuálům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod hrdosti homosexuálů Prague Pride 2014

„Hlavní město poskytne festivalu reklamní plochy v rámci městského mobiliáře a zajistí pronájem sálu Hudebního divadla Karlín za provozní náklady. Kromě toho jsem osobně převzala nad festivalem záštitu,“ uvedla k akci Krnáčová. Loňský pochod sexuálních menšin Prague Pride měl přitom rozpočet 3,1 milionu korun.

Pořadatelé požádali ještě o jinou věc, ovšem město jim nevyhovělo. Dvoudenní nasvícení petřínské rozhledny v barvách duhy totiž podle slov mluvčí magistrátu Petry Hrubé nebylo schváleno.

Aktivita Prahy ohledně akce homosexuálních menšin ale rozhorlila europoslance Petra Macha (Svobodní).

„Hlavní město Praha dotuje pochod homosexuální hrdosti ‚Prague Pride‘ pod záštitou primátorky Krnáčové a poskytne pro festival reklamu na zastávkách tramvají. Nesouhlasím! Sexualita by měla být privátní věcí lidí a město by nemělo zneužívat reklamní plochy a peníze obce ve prospěch jedněch na úkor druhých,“ uvedl k tomu Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…