Toto je islám: Třicet lidí uspořádalo party, všichni dostali 99 ran bičem

28.05.2016 12:29

Třicítku mladých žen a mužů nechal potrestat íránský soud za to, že se bavili, tančili a popíjeli alkohol, když oslavovali zisk diplomů. Vysloužili si takřka stovku ran bičem.

Toto je islám: Třicet lidí uspořádalo party, všichni dostali 99 ran bičem
Foto: pixabay.com
Popisek: Írán

„Soud v severoíránském Kazvínu potrestal 99 ranami bičem tři desítky mladých žen a mužů za účast na společném večírku. Rozsudek byl okamžitě vykonán jako odstrašující příklad pro ostatní,“ napsala agentura ČTK s odvoláním na zahraniční zdroje.

Rozsudek ještě v den odsouzení vykonali příslušníci tzv. mravnostní policie. Proč byli odsouzeni? Podle prokurátora proto, že jejich chování, tanec, odhalování těl a popíjení alkoholu pobouřily veřejnost. Oslava se konala v zahradě vily, ale podobné oslavy jsou v Íránu zjevně nežádoucí. Šlo tedy o odstrašující příklad.

Je to lekce „těm, kteří by se pokusili porušovat pravidla“, řekl k rozsudku íránský žalobce Najárakí. Setkání žen a mužů na veřejnosti je přitom podle íránských zákonů možné jen za přítomnosti příbuzných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…