Toto ještě nezaznělo: Brexit mohl prosazovat sám Brusel. Aby poškodil Británii a zbytek Evropy postavil do latě

05.08.2018 17:09

Jak plynou dny, odchod Velké Británie z EU je stále blíž. Ta část britské společnosti, která si přála setrvat v EU, se snaží najít zdůvodnění, proč neuspěli. Proč větší počet obyvatel hlasoval pro Brexit? Mohli za tím být i ruští hackeři, kteří snad ovlivňovali názory Britů? To je jedno z možných vysvětlení. Existuje však ještě jiné možné zdůvodnění. Pro mnohé možná překvapivé.

Toto ještě nezaznělo: Brexit mohl prosazovat sám Brusel. Aby poškodil Británii a zbytek Evropy postavil do latě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Odchod Velké Británie z EU je stále blíž. Zastánci setrvání ostrovního království v EU už dali najevo, že by přivítali další referendum o Brexitu. Premiérka Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Theresa Mayová však dala najevo, že druhé hlasování o Brexitu rozhodně nebude. Velká Británie podle předsedkyně vlády z EU odejde, je jen otázka, jak těsné vztahy s EU bude království udržovat i po Brexitu.

Někteří ze stoupenců setrvání Velké Británie v EU si už položili otázku, kdo nese největší zodpovědnost za to, že se většina Britů nakonec rozhodla pro odchod z EU? Byli to snad ruští hackeři, kteří na sociálních sítích mohli ovlivňovat názory Britů? Nebo to byli stoupenci Brexitu, kteří se nezdráhali lhát o tom, kolik peněz království putuje do EU, přičemž po Brexitu budou moct tyto peníze zůstat na ostrově?

Komentátor serveru Echo24.cz Martin Weiss nabízí ještě jiné zdůvodnění britského odchodu z EU. Nabídl teorii, že o vyštvání Velké Británie z EU se postarali lidé v Bruselu. Lidé, kterým lezla na nervy britská kritika prohlubující se evropské integrace.

„Překvapivě málo energie je věnováno konspirační teorii, že rozhodnutí Britů odejít z EU bylo rafinovaným tajným manévrem tajemné kabaly eurofanatiků v Bruselu, kteří si ve skutečnosti dlouho nepřáli nic jiného. Britští remainers dnes hledají vysvětlení ‚chybného‘ hlasování v margináliích, jako jsou firma Cambridge Analytica nebo zahraniční konta sponzora kampaně Leave Arrona Bankse, a v Bruselu Guy Verhoefstadt požaduje evropskou obdobu amerického zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který by odhalil, kdo chce škodit Evropě. Je vedle toho tajná dohoda na vypuzení Britů o tolik šílenější myšlenka?“ zeptal se komentátor.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…