Toto krátké, ale o to brutálnější video z Německa obletělo celou Evropu. Nyní začal soud

27.06.2017 9:40

Včera začal v Berlíně proces s přistěhovalcem, který loni v říjnu srazil ženu ze schodů. Obžalovaný se sice své oběti omluvil, ale tvrdí, že si na samotné spáchání trestného činu nepamatuje.

Toto krátké, ale o to brutálnější video z Německa obletělo celou Evropu. Nyní začal soud
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

To krátké video, natočené bezpečnostní kamerou na stanici metra Hermannstraße v přistěhovalecké čtvrti Berlína Neukölln, obletělo celé Německo. Mimořádná surovost a brutalita místního gangu zaskočila i jinak otrlé policisty, kteří jsou zvyklí na ledasco. V noci 27. října loňského roku se obžalovaný Svetoslav S. společně se svým bratrem a dalšími dvěma kumpány potulovali místní čtvrtí. Notně popíjeli a podle všeho také užívali drogy.

Ke své smůle se jim do cesty „připletla“ nic netušící mladá žena. Záběry z kamery ukazují, jak žena v kapuci sestupuje po schodech na nástupiště. V tu chvíli se na scéně objevuje Svetoslav S. V jedné ruce má plechovku od piva a ve druhé svírá cigaretu. Přistupuje zezadu k ženě a velmi zbabělým a brutálním způsobem ji skopává z výšky několika metrů dolů. Poté společně se svými kumpány v klidu opouští místo činu.

Čtyřicetisekundové video mimořádně pobouřilo německou veřejnost a jeho záběry o několik dní přispěly k dopadení celého gangu. Šestadvacetiletá oběť utrpěla tržnou ránu na hlavě a zlomila si ruku. Naštěstí v té chvíli stáli na nástupišti i další cestující a okamžitě přivolali lékařskou pomoc. Vzhledem k pádu ze značné výšky mohla žena utrpět ještě vážnější zranění. Včera před berlínským soudem se ji o dva roky starší násilník omluvil.

Na samotný trestný čin si ale údajně nepamatuje. „Ten večer jsme brali drogy a vypili hodně alkoholu. Ke všemu mě vyprovokoval můj starší bratr. Vůbec si nepamatuji, jak se to celé seběhlo. Až mi teprve to video ukázala moje matka a sestra, uvědomil jsem si, co hrozného jsem provedl,“ uvedl před soudem bulharský státní příslušník Svetoslav S. s tím, že se krátce před tím pohádal se svoji manželkou a cítil se frustrovaný.

Soud obžalovanému sdělil obvinění, které se vztahuje k násilnému ublížení na zdraví i exhibicionismu. Minimálně ve dvou případech měl Svetoslav S. přímo na ulici masturbovat před cizími ženami. Toto obvinění před soudem obžalovaný odmítl komentovat. Jeho manželka uvedla, že chování jejího manžela přičítá automobilové nehodě v roce 2008. „Manžel tehdy utrpěl vážná zranění hlavy. Od té doby užíval hodně alkoholu a drog a choval se agresivně,“ cituje německý týdeník a dodává, že bude k přelíčení povolán psycholog. Může se tak ukázat, že Svatoslav S. nenese za své činy plnou odpovědnost.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…