Toto není vtip: Do vlády se možná vrátí ministr Mlsna, známý od Peake

16.12.2013 20:07

Ve vládě ČSSD, ANO a KDU-ČSL by mohl usednout i ministr spojovaný s někdejší vicepremiérkou Karolínou Peake. Deník Insider napsal, že by se novým ministrem spravedlnosti mohl stát Petr Mlsna, bývalý předseda Legislativní rady vlády. O post ministra spravedlnosti přitom usiloval Jiří Dienstbier. Ten by mohl stanout právě v čele legislativní rady a navíc by se mohl starat také o problematiku lidských práv.

Toto není vtip: Do vlády se možná vrátí ministr Mlsna, známý od Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda sněmovny Pavel Bělobrádek s předsedou sněmovny Janem Hamáčkem

„ČSSD získá resort vnitra (pro Milana Chovance), ANO zase ministerstvo spravedlnosti. Podle zpráv Insideru by o něj měl zájem Petr Mlsna, ministr v Nečasově vládě za stranu Karolíny Peake LIDEM, spekuluje se ale také o poslankyni za ANO, právničce Haně Válkové,“ můžeme se dočíst. Připomeňme, že Milan Chovanec byl stínovým ministrem dopravy ve stínové vládě ČSSD.

Spory se vedou také o ministerstvo zahraničí, dopravy či obrany. Miloš Zeman už dal najevo, že by na postu ministra zahraničí nerad viděl Lubomíra Zaorálka (ČSSD), kterého prosazuje pravděpodobný premiér Bohuslav Sobotka. Zeman také nechce vidět na ministerstvu obrany Martina Stropnického, aby to prý nevypadalo jako za časů Karolíny Peake.

Stínový ministr spravedlnosti za ČSSD Jiří Dienstbier možná stane v čele Legislativní rady vlády a bude mít na starosti i okruh lidských práv. KDU-ČSL trvá na obsazení postu ministra zemědělství, vyloučeno není ani křeslo ministra práce a sociálních věcí. Ministrem zdravotnictví by pak mohl být expert ČSSD Svatopluk Němeček. Spíše stranou zájmu zatím zůstávají resorty školství, kultury a životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…