Toto nepotěší Babiše. Eurokomisařka Jourová se definitivně rozešla s hnutím ANO, tvrdí politik znalý Bruselu

17.09.2020 17:10

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) prorokuje české eurokomisařce Věře Jourové (za ANO) další bohatou kariéru v politice na evropské i světové úrovni. Jourová se podle něj již definitivně myšlenkově rozešla s hnutím ANO a buduje si pozici uvnitř evropských politických špiček. „Čeká ji velká kariéra, je dostatečně politicky korektní, kritizuje Maďarsko a Polsko, bojuje proti fake news, bezvýhradně uznává Green Deal,“ píše Zahradil.

Toto nepotěší Babiše. Eurokomisařka Jourová se definitivně rozešla s hnutím ANO, tvrdí politik znalý Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

Zahradil reaguje na slova Jourové, která obhajuje nové emisní limity, představené v týdnu předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou. „Je to moje šéfka, nemohu jinak, než ji pochválit. A dělám to ráda,“ řekla Jourová k proslovu Leyenové s tím, že nejde o posedlost zelenou agendou, ale o naprostou nutnost.

Návrhy ale označil za nerealizovatelné ministr průmyslu Karel Havlíček (ANO). I proto europoslanec Jan Zahradil má za to, že se Jourová již zcela odtrhla od hnutí ANO, za které byla zvolena do Evropského parlamentu.

„Paní Jourová, jak vidím, se již definitivně rozešla s hnutím ANO. Ostatně je nadále k ničemu nepotřebuje. Odměnou jí bude přízeň vybraných českých ‚proevropských‘ médií. Bude z ní role model, čeká ji velká kariéra,“ prorokuje Zahradil na svém facebooku.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Jourová již podle něj zastává stejné názory, jako evropské politické špičky a buduje si tak svoji pozici. „Paní Jourová je žena, je dostatečně politicky korektní, kritizuje Maďarsko a Polsko, bojuje proti fake news, bezvýhradně uznává Green Deal. Odhaduji, že se s ní v budoucnu setkáme v European External Action Service, v nějaké agentuře OSN či tak podobně,“ píše Zahradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …