Toto prý Hudečkovi „zlomí vaz". Státní zástupkyně má v ruce silné trumfy

01.08.2014 7:44

Státní zástupkyně Dagmar Machová, která figuruje v kauze Opencard jako hlavní žalobkyně, má údajně v ruce silné trumfy. Patnácti stíhaným, mezi kterými se nachází i současný primátor města Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09), by měly u soudu „zlomit vaz“ znalecké posudky. Ty prý jasně potvrzují všechna obvinění žalobců.

Toto prý Hudečkovi „zlomí vaz". Státní zástupkyně má v ruce silné trumfy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Používání Opencard je trestné. Přijďte se udat! Reakce na obvinění současné rady Prahy, nikoli té minulé s Pavlem Bémem

Žalobci stíhaným vytýkají, že na zakázku o poskytování základní a rozšířené podpory programového vybavení servisního kartového centra nevypsali otevřené výběrové řízení, nýbrž oslovili rovnou firmu Haguess (nyní eMoneyServices), která vlastní autorská práva k Opencard. To mělo poté za následek zvýšení ceny služeb. Konečná cena na faktuře byla asi o padesát milionů vyšší, než město původně předpokládalo.   

Patnáct obviněných se hájí tím, že nemohli postupovat jinak kvůli dříve uzavřeným smlouvám s firmou Haguess.

Páteční Právo má nicméně k dispozici text obžaloby, která obranu stíhaných údajně cupuje na kousky. Velký podíl na tom mají dva znalecké posudky – posudek z oblasti výpočetní techniky od ústavu Risk Analysis Consultants a ekonomický posudek společnosti Česká znalecká.  

Oba prý jednoznačně konstatují předraženost zakázky z roku 2012 i to, že minimálně na část požadovaných služeb bylo možno vyhlásit otevřené výběrové řízení namísto tzv. jednacího řízení bez uveřejnění. Radní podle expertů neměli smlouvu s firmou Haguess vůbec schválit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…