Toto se odehrálo v Brně před Zemanem. Důchodci bojovali s narušitelem

25.09.2013 20:31

Prezident Miloš Zeman se setkal na náměstí Svobody s brněnskými občany. Miláčkem publika se ovšem nestal prezident, ale čilý důchodce sportovec na kole. S kovovou píšťalkou vzal Zemanovi suverénně slovo a prezidenta vypískal.

Toto se odehrálo v Brně před Zemanem. Důchodci bojovali s narušitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman si už mohl zvyknout na kritické hlasy z davu, které ho všude doprovází. Urážky a kritické poznámky na jeho osobu většinou přechází s ironickým humorem. Dnes poprvé v Brně však nebyl tím, kdo měl poslední slovo. Jeho setkání s občany narušil asi šedesátiletý sportovní muž, který v cyklistickém oblečení odvážně vjel na náměstí Svobody přesně ve chvíli, kdy se prezident snažil pronést úvodní řeč. Jeho spanilou jízdu doprovázel pískot z kovové píšťalky, přes který nebylo Zemanova slova téměř slyšet. Cyklista pískal opravdu vydatně a prezidentovi se tak nepodařilo na muže ani reagovat. Zemanovi zkrátka došla slova nebo trpělivost, která musela být po celodenním pobytu v Brně, kde má řadu nepříznivců, již řádně zkoušena.

Zemanovi došla řeč

Na cyklistu nakonec zaútočila skupinka důchodců, která se rozhodla hájit čest prezidenta. Vrhli se na muže, aby jej zastavili v jízdě a vypustili mu nejdříve kola. Ani tato výstraha však odvážného cyklistu nezastavila. I nadále vytrvale pískal a Zemana tak nebylo téměř vůbec slyšet. Samozvaná osobní stráž důchodců tak zaútočila i na jeho píšťalku, ve snaze umlčet cyklistu. Ten byl však připravený na všechno: „Mám náhradní,“ vítězoslavně volal muž.

Cyklistu měla umravnit až přivolaná policie. I té se však dlouho nedařilo muže umlčet a tak ho nakonec museli odvést s sebou.

Teprve potom se Zeman konečně dostal ke slovu. Snažil se útoku pískajícího muže nevěnovat pozornost, o hlavním aktérovi setkání prezidenta s brněnskými občany na náměstí Svobody však již bylo rozhodnuto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…