Toto se vůbec nelíbilo Miroslavu Kalouskovi. Jestlipak o tom vlastně víte?

11.04.2016 12:00

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podepsal v minulých dnech spolupráci s generálním prokurátorem Číny Ťien-mingem. Informuje o tom server Česká-justice.cz.

Toto se vůbec nelíbilo Miroslavu Kalouskovi. Jestlipak o tom vlastně víte?
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Anketa

Myslíte si, že Češi jsou rasisté a xenofobové?

9%
91%
hlasovalo: 9082 lidí

Podle serveru se Zeman s Ťien-mingem dohodli na spolupráci orgánů veřejné žaloby v obou zemích. Oba muži podepsali v Brně memorandum, v němž se zavázali k výměně zkušeností a poznatků v boji s globálním zločinem.

Nejvyšší státní zastupitelství si s Nejvyšší lidovou prokuraturou Lidové republiky Čína budou například vyměňovat návštěvy delegací na nejvyšší úrovni, budou ustanoveni prokurátoři pro výzkum, komunikaci a trénink či dojde k výměně informací o práci prokurátorů. 

„Stále posilující obchodní vztahy mezi Českou republikou a Čínou s sebou přinášejí i riziko nárůstu velmi sofistikované hospodářské kriminality. Při odhalování a prokazování takové trestné činnosti se bez účinné pomoci zahraničních partnerů neobejdeme,“ řekl Zeman. 

Původní text ZDE.

Text z České-justice.cz sdílel na svém twitterovém účtu také hradní mluvčí Jiří Ovčáček. A to neušlo pozornosti předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. „Jak krásné. Oni nás naučí ‚stabilizovat společnost‘ a my jak trestat nezdaněné kabelky. A hned bude líp,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…