Toto sepsal Petr Honzejk ze strachu, že se Babiš spojí s Okamurou

31.07.2017 12:32

Komentátor Petr Honzejk se na serveru iHNed.cz vyjádřil k současnému stavu politické scény. Na pomoc si vzal Hru o trůny, kdy podle jeho slov klíčová epizoda české hry se odehraje 21. října. „Finální rozuzlení čekejme až po ní,“ uvedl.

Toto sepsal Petr Honzejk ze strachu, že se Babiš spojí s Okamurou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Honzejk se ve svém komentáři zamýšlí nad podobou české vlády po volbách. „Kdekdo teď říká, že s Babišem vládnout nebude, ale spoleh na to není,“ zmínil Honzejk s otázkou, co když po volbách v KDU-ČSL nahradí Pavla Bělobrádka Jiří Čunek? A co když v ODS přijde čas Václava Klause mladšího, jenž uvažuje stejně jako Čunek. Je spolupráci s ANO víc než nakloněn, tvrdí Honzejk.

Předvolební politika pak podle něj vskutku připomíná seriál Hru o trůny, kdy se schyluje k závěrečné bitvě, spojenectví se rozpadají a nová vznikají. „Pravda, někdy má české letní politické dění poněkud tragikomické rysy, které Hra o trůny postrádá. Po celé zemi visí billboardy propagující spojenectví lidovců a Starostů. Vyrojily se přesně v momentě, kdy se jejich koalice rozpadla. Hesla zní dost ironicky. ‚Síla, která řeší problémy lidí, ne svoje,‘ je slogan, který představuje nesporný vrchol letního politického sarkasmu. Když dodáme, že se pár dní po rozpadu koalice objevil první relevantní průzkum, který změřil koalici jako koalici a ukázal, že to se vstupem do Sněmovny zase nemuselo být tak beznadějné, je tragikomický obraz domalován,“ zmínil Honzejk.

Anketa

Vadí vám, že Babiš uspořádal svou svatbu zrovna na Čapím hnízdě?

hlasovalo: 5921 lidí

Honzejk si pak všímá i slov místopředsedy Babišova hnutí ANO Richarda Brabce, jenž si dle svých slov neumí představit spolupráci s komunisty, ale oproti tomu s okamurovci ano. Vidí tam například shodu v ekonomické rovině. 

Původní text ZDE

A jak by podle Honzejka mohla taková spolupráce vypadat? „Mohla by třeba vzniknout vláda, která nikomu nesahá na jeho byznys (především ovšem těm největším), přičemž by se postupně směřovalo k režimu, v němž jsou sice formálně zachovány demokratické instituce (ovšem je jich stále méně, aby zase tolik neobtěžovaly), ale kde je vše podstatné nakonec schvalováno v referendech. Vůle všeholidu je zachována, menšiny mají demokratické právo držet ústa a krok. Jistotu slušného zacházení mají jen lidé s českou občankou, kteří s poměry souzní, ti druzí jsou − okamuristickým slangem − zrádci národa se vším, co k tomu patří,“ popisuje Honzejk.

Závěrem se pak obul i do ČSSD, u nichž podle jeho slov nefunguje nic. „Vypadá to každopádně, že oranžoví si jdou pro porážku, jakou zatím nezažili,“ sdělil Honzejk. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…