Toto vám česká média zamlčela: Pozvete Putina do Bílého domu? I to zodpověděl Donald J. Trump na palubě svého letadla. A také řekl něco, z čeho Bursíka klepne pepka

15.07.2017 19:40

Server New York Times přinesl ukázku rozhovoru, který poskytl prezident USA Donald Trump na palubě Air Force One při cestě do Paříže u příležitosti výročí dobytí Bastily. Mimo jiné se v něm věnoval ekologii, vztahům s Čínou, Koreou, ale i s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Toto vám česká média zamlčela: Pozvete Putina do Bílého domu? I to zodpověděl Donald J. Trump na palubě svého letadla. A také řekl něco, z čeho Bursíka klepne pepka
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

„Jsem zastánce těžby uhlí, zemního plynu, alternativní energie, větru,“ řekl ve vztahu k životnímu prostředí Trump. Dle svých slov je zastáncem výroby mnohem většího množství energie než kdokoliv jiný, kdo kdy zastával americký prezidentský úřad. „Budeme mít dost uhlí, jehož těžbu chtěla zastavit demokratická kandidátka Hillary Clintonová,“ obul se do své soupeřky Trump s tím, že ona chtěla omezit všechna fosilní paliva.

V této souvislosti také pohovořil o Rusku. „Proč na to má vliv Rusko? Protože vydělává peníze prostřednictvím prodeje ropy. Máme pod sebou více ropy než kdokoli jiný. A chci ji využít,“ nechal se slyšet Trump. Velmi jasně pak hovořil o tom, že Spojené státy budou soběstačné a vývozem fosilních paliv připraví Rusko o zisky.

  • Původní text ZDE

Těžba břidlicového plynu však budí vášně mezi ekologickými aktivisty. Americký prezident svým plánem jistě zvedne ze židle předsedu Liberálně ekologické strany Martina Bursíka. Právě on byl v minulosti hlasitým zastáncem toho, abychom se zcela odpoutali od fosilních paliv a do roku 2050 radikálně snížili emise skleníkových plynů.

Měl bych pozvat Putina do Bílého domu

Trump dostal na palubě Air Force One také přímý dotaz, zda pozve do Bílého domu ruského prezidenta Putina. „Řekl bych, že ano. Ve správný čas. Nemyslím si, že teď je ten správný čas, ale ano, pozval bych ho. Podívejte, bylo by pro mě jednoduché vám říct, že ho určitě nepozvu. Ale to by byla hloupost. Bylo by nejjednodušší vám říct, že ho nikdy nepozvu a s Ruskem nikdy nepromluvíme. A všichni mí přátelé v Kongresu by říkali – on je tak skvělý. Vážení, je to pravděpodobně druhá nejsilnější jaderná velmoc na světě. Pokud se s ní nebavíte, jste hloupí. Bylo by pro mě nejjednodušší říci Maggie a vám ostatním, že s Putinem už nikdy nepromluvím a každý by mě miloval. Ale já musím dělat to, co je správné,“ reagoval Trump.

Následně nechyběly ani žerty, a to v souvislosti se solární energií a se zdí, která má vyrůst na hranici s Mexikem a bránit migrační krizi. „Neexistuje lepší místo pro využití solární energie, než na hranici s Mexikem. Solární panely na hraniční zdi by ve skutečnosti vypadaly dobře. Je velká šance to takto udělat,“ míní šéf Bílého domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…