Toto velmi nepotěší Jiřího Pospíšila. Do Senátu postoupila dáma, která odhalila, ja funguje TOP 09 pod jeho vedením

13.10.2018 18:06

Jitka Chalánková, nezávislá kandidátka, jež na Prostějovsku porazila Boženu Sekaninovou z ČSSD, je ostřílenou političkou. Dříve kandidovala za TOP 09, nyní byla nezávislou kandidátkou.

Toto velmi nepotěší Jiřího Pospíšila. Do Senátu postoupila dáma, která odhalila, ja funguje TOP 09 pod jeho vedením
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jitka Chalánková v pořadu Horké téma

Letos se rozhodla opustit řady TOP 09 kvůli podle jejích slov sebezničujícímu směřování. „Politická strana není okrašlovací spolek, který se plácá po ramenou,“ podotkla tehdy Chalánková. Podle ní totiž TOP 09 opustila své hodnoty i ideály. Současnou vládu a celé vyjednávání o koalici označila Chalánková v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz za tragikomické.

Rozhovor najdete ZDE.

„Protože vím, co chci dělat, chci určitě pokračovat dál. A pokud se to nelíbilo současnému vedení TOP 09 a neschválili mou kandidaturu v hlasování, kde se mnoho členů zdrželo, je to jejich rozhodnutí. Já vím, co chci dělat. A pokud se jim to nelíbí, stejně budu pokračovat,“ řekla tehdy Chalánková, když se rozhodla kandidovat jako nezávislá. A uspěla, ve volebním obvodě získala ve druhém kole 59,85 procenta hlasů.

Chalánková se dlouhodobě věnuje problematice norského Barnevernetu. „Tady už nejde o záchranu dětí, kterým někdo ubližuje, ale o pasování se do role, která hodnotí citovou schopnost pečovat o své děti,“ uvedla Chalánková v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. O tom, zda má matka dítě ráda dost nebo málo, rozhodují podle ní často pracovnice bez dostatečné odbornosti a rodiče se norské sociálce prý zavděčují jen velmi těžko. Pouhé dlouhé a smutné pohledy jsou zaznamenány s tím, že matka nemá pochopení pro potřeby dětí. Barnevernet navíc není kontrolovatelný.

Rozhovor najdete ZDE.

„Tak nevím... Vyhrála Jitka Chalánková navzdory tomu, že jí vedení TOP 09 odmítlo většinou hlasů nominovat. Nebo vyhrála právě díky tomu? V každém případě Jitce upřímně blahopřeji. Je to zkušená politička a bude to pracovitá a zásadová senátorka,“ řekl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…