Toužíte po věci z majetku gangsterů? Zajděte si do nového vnitráckého obchodu v Praze

10.11.2018 11:23

Český stát hledá nové a nové způsoby, jak přijít k penězům. Jednu z cest pro Česko otevřeli i zločinci. Stát se rozhodl prodat to, co zabavil nejrůznějším gansterům. Dosud stát touto cestou vydělal 27 milionů korun. V Praze už dokonce existuje obchod, kde si může prohlédnout mobily či televize, které dříve patřily nejrůznějším lumpům.

Toužíte po věci z majetku gangsterů? Zajděte si do nového vnitráckého obchodu v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Nebývá příliš zvykem, že ministerstvo otevře nějaký obchod. Stát podniky spíše zavírá. Třeba skrze tzv. zajišťovací příkazy finanční správy vydávané podřízenými dnes již bývalého šéfa „berňáku“ Martina Janečka. Zajišťovací příkazy přivedly nejednu firmu do problémů.

Ale ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) přece jen jeden obchod otevřel. V ulici Na Perštýně na Starém Městě v Praze teď funguje obchod, kde si můžete prohlédnout zboží, které dříve patřilo nejrůznějším lumpům. Toto zboží na internetu můžete dokonce vydražit a získat pro sebe. Může se stát, že budete mít doma notebook nějakého slavného podvodníka nebo televizi notorického lupiče. Informuje o tom deník Právo.

Stát bere prodej majetku zločinců jako další cestu k penězům. „Vnitro začalo zločinecký majetek prodávat v roce 2016. Nejprve se začalo obchodovat se zabavenými auty, která jsou pravidelně nabízena v internetových aukcích. O rok později do nabídky přibyly i další zabavené věci. Celkem se zatím podařilo prodat majetek zločinců v hodnotě 27 milionů korun,“ napsal deník.

Ale to není jediný pozitivní rys nového obchodu. Policistům prý prodej těchto věcí ulehčí život. „Policisté byli mnohdy před rozhodnutím, jestli vůbec vozidlo zajistit, protože si představili, co s tím bude za starosti. Tohle máme za sebou,“ uvedl náměstek policejního prezidenta Jaroslav Vild.

Sluší se však dodat, že policisté zatím prodávají jen zlomek zabaveného majetku. V loňském roce policie zabavila zboží za 5 miliard, ale aby je strážci zákona mohli prodat, potřebují k tomu souhlas zločince. Nebo musí jít o zboží, které rychle ztrácí na hodnotě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …