Tragický požár panelového domu v Bohumíně: Jedenáct lidí zemřelo. Hořící lidé vyskakovali z oken vstříc smrti

08.08.2020 20:26

Při dnešním požáru v panelovém domě v Bohumíně došlo k úmrtí jedenácti osob. Šest lidí zemřelo v bytové jednotce, kde požár vypukl. Z bytu nad ní se lidé snažili zachránit výskokem z oken, pět lidí pád z dvanáctého podlaží nepřežilo. Jedná se o nejtragičtější požár za posledních třicet let. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) je vážně zraněn i jeden z hasičů. Dle některých informací byl požár založen úmyslně.

Tragický požár panelového domu v Bohumíně: Jedenáct lidí zemřelo. Hořící lidé vyskakovali z oken vstříc smrti
Foto: Repro Facebook Tomas Minarcin
Popisek: Požár domu v Bohumíně

Anketa

Podporujete zestátnění exekutorů dle návrhu SPD Tomia Okamury?

98%
2%
hlasovalo: 11402 lidí
Požár vypukl v domě v Nerudově ulici v sobotu odpoledne a na místo před osmnáctou hodinou dorazilo pomáhat několik jednotek hasičů.

„Při požáru bytu v 11. podlaží zahynulo šest osob, tři děti a tři dospělí. Z bytu, který je nad ním, se pokoušelo pět osob zachránit skokem dolů. Všichni utrpěli zranění neslučitelná se životem,“ řekl pro Právo ředitel moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček.

„Obrovská tragédie dnes v Bohumíně... Pří požáru výškového domu zemřelo min. 10 osob. Upřímnou soustrast pozůstalým. Těžce zraněn byl zasahující příslušník HZS, kterému přeji rychlé uzdravení,“ informoval o tragédii Jan Hamáček.

Svědci z místa uvedli, že viděli vyskočit několik lidí z oken domu. „Viděla jsem dva sedící lidi na parapetu, kteří hořeli. Následně jeden z nich skočil,“ uvedla jedna z přihlížejících podle serveru Novinky.cz.

Příčina vzniku požáru je nyní v šetření, množí se však informace, které naznačují, že šlo o úmysl. Česká televize přinesla svědectví jedné z obyvatelek domu, podle které přivolaní policisté na místě zadrželi muže. Ten měl tvrdit, že požár založil.

Dle informací Práva v bytovce rodiny, kde začalo hořet, panovaly neshody a někdo měl byt zapálit za pomoci benzínu.

I podle místostarosty Igora Bruzla (ČSSD) dle prvotních informací nelze vyloučit, že oheň někdo založil. Jsou to ale nepotvrzené informace. „Je to strašná tragédie, nic takového tady nikdy nebylo,“ uvedl Bruzl pro ČT.

Dnešní požár v Bohumíně se s 11 oběťmi řadí mezi nejtragičtější za posledních třicet let. Dosud nejvíce obětí po požáru bylo v říjnu 2010, kdy v Praze zemřelo devět bezdomovců.

Letos v lednu si osm obětí vyžádal požár v domově pro zdravotně postižené ve Vejprtech na Chomutovsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…