Trapný veletoč ODS, chce zrušit to snížení daní, pro které hlasovala, ulevil si Okamura

26.11.2020 17:06

„To je jak v Kocourkově. ODS chce zrušit to, pro co minulý týden hlasovala!“ netajil se svým názorem na sociální síti Tomio Okamura. Jde o to, že Sněmovna minulý týden schválila zrušení superhrubé mzdy a poslanci ODS, SPD a ANO podpořili návrh premiéra, aby sazby daně z příjmu byly 15 a 23 procent. Nyní se to ale ODS zřejmě nezdá a podle Okamury plánuje veletoč.

Trapný veletoč ODS, chce zrušit to snížení daní, pro které hlasovala, ulevil si Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„ODS sice minulý týden podpořila ve Sněmovně zrušení super-hrubé mzdy, snížení daní i zvýšení slevy na poplatníka ze současných 24 840 korun na úroveň průměrné měsíční mzdy, tedy zhruba o deset tisíc korun – na 34 125 korun, nyní ale provádí veletoč a sleva na poplatníka by se měla podle ODS snížit z 34 tisíc korun na 28 800 korun a je ochotna sazbu daně zvýšit na 16 procent,“ napsal předseda hnutí SPD na facebooku. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
A jaký to bude mít výsledek pro běžné občany? „Budete mít v peněžence méně, než bylo ve Sněmovně schváleno a než ODS původně podpořila. Hnutí SPD jasně podporuje snižování daní a budeme si na rozdíl od ODS stát za svým.  ODS již v minulosti slibovala, že nebude zvyšovat daně, ale za Nečasovy vlády daně zvyšovala. Tomuto veletoči ze strany ODS se tedy nedivíme,“ říká Okamura. 
 
Ten přišel také s návrhem, jak lze zacelit výpadek státního rozpočtu. „Sebrat dotace solárním baronům a mafiánům, sebrat sociální dávky nepřizpůsobivým, sebrat dotace politickým neziskovkám a zrušit předražené zakázky od zemí NATO i jiné předražené zakázky. A zdanit nadnárodní korporace. To ale hnutí ANO a demoblok včetně ODS očividně nechtějí!“ uzavírá Okamura.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…