Třaskavý problém pro vaše děti. Více večer u Jílkové

05.11.2015 15:31

Téma „inkluze ve školství“ zní nesrozumitelně, ale od příštího září jej všechny děti pocítí na vlastní kůži. Podle již schválené úpravy totiž dojde k integraci žáků, což v praxi znamená, že děti doposud navštěvující speciální školy budou chodit do běžných tříd. K čemu všemu to povede? O tom se bude mluvit ve čtvrtek večer na ČT 1 v pořadu Máte slovo. Debata začíná ve 21.30.

Třaskavý problém pro vaše děti. Více večer u Jílkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka pořadu Máte slovo Michaela Jílková

O tématu pohovoří Václav Klaus ml., bývalý padagog a ředitel školy, dnes stínový ministr školství ODS. Dále Mgr. Gordon Brei, ředitel základní školy pro děti s poruchami učení a mentálně postižené. Další ředitelkou školy ve vysílání bude Jitka Kendíková, v jejíž základní škole prý inkluze funguje bez problémů.

Vystoupí i Eva Hrindová, mluvčí skupiny Naštvané matky. Ta se v poslední době profilovala zejména na tématu odmítání imigrantů, inkluzi ve školství však její mluvčí odmítá podobně vehementně.

Opačný názor zastává Petra Jelínková, matka dítěte, které bylo automaticky a bez diskuse zařazeno do romské třídy. I ona jej přijde vyjádřit do pořadu Michaely Jílkové. Za stát pak promluví Jaroslav Fidrmuc, náměstek ministra školství, řídící sekci vzdělávání.

Do publika pak usedne například Martin Březina, ředitel základní školy, kde inkluze probíhá, ovšem podle jeho názoru ne příliš uspokojivě. Anebo Bohumil Kartous z obecně prospěšné společnosti EDUin.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…