Třeskuté Charlie Hebdo se vyřádilo na Donaldu Trumpovi

20.11.2016 7:56

Slavný satirický časopis Charlie Hebdo, do jehož redakce v roce 2015 vtrhli islámští radikálové a rozpoutali tam krvavé peklo, si vzal na paškál nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, a to dost drsně. Aby se však čtenářům nezdálo, že straní předchozímu prezidentovi Baracku Obamovi, obuli se karikaturisté i do něj, a to takřka brutálně.

Třeskuté Charlie Hebdo se vyřádilo na Donaldu Trumpovi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vzpomínky na redakci časopisu Charlie Hebdo v ulicích Paříže

Slavný časopis Charlie Hebdo na sebe mockrát upoutal pozornost provokativním obsahem a ještě provokativnějšími obálkami. Terčem kreslířů se v minulosti stali Ježíš Kristus, Alláh, papež a celá řada politiků. Dva z nich si vzali na paškál i v poslední době. Terčem posměchu se stal nově zvolený prezident Donald Trump, ale i končící prezident Barack Obama.

V posledních měsících Spojenými státy cloumá střelba policie, které padlo za oběť několik Afroameričanů. Časopis Charlie Hebdo na tuto situaci zareagoval po svém. Na jedné z obálek se objevil vyděšený prezident Barack Obama, který jektá zuby a řine se z něj pot, jak se snaží prchnout před bílými policisty, kteří za ním pálí jednu kulku za druhou. Nejen tuto obálku připomněl americkým voličům deník Los Angeles Times.

Celý článek najdete zde.

Hned vedle této obálky uveřejnil i druhý obrázek, a to s Donaldem Trumpem. Ženám by se ani trochu nelíbil, protože Donald Trump na něm drží ženu za klín a usmívá se přitom od ucha k uchu. Aby bylo ženám jasné, v jak moc podřízeném postavení je Trump vidí, karikaturisté časopisu Charlie Hebdo ženu nakreslili ještě hlavou dolů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…