Třeskutě k dění v Sýrii i jinde: Američtí fašističtí šílenci, novinářské prostitutky a my až po uši v...

26.09.2016 13:22

Historik, religionista a sociální psycholog žijící v německém Hannoveru Petr Schnur se na webu NovaRepublika.cz zamyslel nad příměřím uzavřeným mezi Ruskem a Spojenými státy ohledně bojů v Sýrii.

Třeskutě k dění v Sýrii i jinde: Američtí fašističtí šílenci, novinářské prostitutky a my až po uši v...
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

„Dohoda o zastavení bojů v Sýrii mezi Ruskem a Spojenými státy nevydržela dlouho. Další z bezpočetných ‚omylů‘ americké ‚super army‘ ji u Deir ez-Zor ukončil dříve, než vlastně začala,“ zmínil Schnur. Podle něj jen hlupák nebo neskutečný naivka může věřit na náhodu. 

„Relevantní otázkou pouze zůstává, zda ofenzíva IS na bombardované pozice Syrské arabské armády přišla v ‚pravé chvíli‘, nebo předčasně, než se aleppský propletenec ‚neumírněných‘ (podle potřeby a situace také označovaných za ‚teroristy‘, zejména tehdy, když vraždí v Evropě nebo když je potřeba hodit bomby na tu či onu zemi), ‚umírněných‘ a ‚ještě o něco umírněnějších‘ mohl během příměří zkonzolidovat, přeskupit a připravit na novou ofenzívu,“ dodává Schnur. A poukazuje na to, jak Washington chápe příměří a k čemu ho dokáže instrumentalizovat. Například podle britského internetového portálu IHS Jane's Defence Weekly dodaly Spojené státy z Rumunska přes Jordánsko moderní zbraně tzv. moderátním rebelům ze skupiny Jaish al-Izzah. 
Americká demokracie by ale nebyla podle Schnura vůdčí demokracií, kdyby neměla připravené plány B, C, ... i další „červené čáry“, a tak „buď Rusové, nebo Asad“ vybombardovali humanitární konvoj. „Nic nevadí, že fakta hovoří jinou řečí, dnes stačí, když USA, nejkrvavější světový řezník, mající na svědomí hromady civilních obětí ‚humanitárních‘ náletů na civilní budovy, nemocnice a svatební hostiny od Libye až po Afghánistán, ukáže na někoho prstem. Nestranné vyšetřování, empirie, fakta – k čemu se zdržovat s takovými hloupostmi, praví světový ‚strážce‘ demokracie a práva. Rusové mají hmatatelné důkazy, Američané informace moderátních ‚aktivistů‘,“ dodal Schnur.

Svět si již podle historika zvykl na americké pohádky o masových hrobech, chemických zbraních, bombardování civilistů a viagrový doping, vybombardované humanitární konvoje a sestřelená civilní letadla – Bohu budiž žalováno. Ale kdo se stará o bombové řádění proamerické koalice wahhábitských feudálů v Jemenu? Kolik tamních nemocnic a humanitárních konvojů padlo s vědomím Washingtonu a jeho zbraněmi za oběť saúdskoarabské ‚stabilizace‘ regionu?“ otázal se Schnur. Nejen za fabrikování stále nových hořících rajchstágů, ale i za patřičnou rétoriku by se podle jeho názoru nemusel stydět ani mistr propagandy Goebbels. A poukazuje na používání zdánlivě nevinných slov, v čemž tkví prý tajemství úspěchu.

Původní text ZDE.

„Kdo tedy ještě po atlanticko-islamistické ‚demokratizaci‘ Libye může věřit na to, že USA nevědí, co v Sýrii činí a kam vede jejich šavlový tanec s ‚moderátní opozicí‘? Na přetřes se zadními vrátky opět dostala stará dobrá bezletová zóna. Pokud to američtí šílenci a jejich x-tá koalice ochotných myslí vážně, jak ji budou chtít proti Rusům prosadit? Otevřeným válečným konfliktem? S propagandistickou ofenzívou mediálních prostitutek v pozadí?“ ptá se dále Schnur.

Kdyby všechny ty „zřejmě Asadovy“ chemické útoky a rozbité konvoje selhaly, má podle Schnura atlanticko-islamistická aliance v rukávě ještě jeden trumf, který doposud vždy spolehlivě fungoval. Tím je tzv. bezpečnostní garance nedotknutelného Izraele. 

Závěrem Schnur uvedl, že jsme permanentně konfrontovaní s kvazifašistickými metodami v postdemokratickém systému. „A EU-ropa v tom vězí až po uši…,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…