Trest bývalému pražskému imámovi za podporu terorismu. Půjde sedět na 14 a půl roku

20.04.2021 18:29

Bývalý pražský imám Samer Shehadeh půjde za pomoc k teroristickému útoku a financování terorismu na 14,5 roku do vězení. V úterý uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu, tu následně potvrdil i pražský městský soud. Někdejší imám byl už loni pravomocně odsouzen za podobné činy k desetiletému trestu, soud ho svým rozhodnutím tedy prodlužuje o 4,5 roku, informuje na svém webu Česká televize.

Trest bývalému pražskému imámovi za podporu terorismu. Půjde sedět na 14 a půl roku
Foto: Repro ČRo Plus
Popisek: Samer Shehadeh

Shehadeh se sám k činům přiznal. Podle svých slov jich nelituje, považuje je správné. „Nejsem žádný terorista,“ uvedl s tím, že se pouze snaží bojovat proti zločineckému režimu v Sýrii, který se v zemi dopouští genocidy. Muži za pomoc k teroristickému útoku hrozilo až dvacetileté vězení, případně i výjimečný trest.

Za podobné jednání byl Shehadeh pravomocně odsouzen loni v květnu. Soud ho poslal na deset let do vězení. Samerovu bratru Omarovi uložil trestní senát jedenáctileté vězení, Samerova švagrová Fátima Hudková má za mřížemi strávit šest let. Manželé však byli stíháni jako uprchlí, soud vynesl rozsudek v jejich nepřítomnosti.

Původní zdroj ZDE.

O Shehadeha se zajímaly tajné služby už před lety, když vyzval muslimy, aby se neúčastnili bohoslužby proti terorismu spolu s křesťany. V roce 2017 odjel z Česka, následně ale přišlo obvinění z účasti na teroristické skupině. Policie ho zadržela v Jordánsku. Do Česka byl převezen v listopadu 2018, od té doby byl ve vazbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…