Trestat nenávist vůči muslimům! navrhuje kandidát na lídra světové velmoci

27.04.2015 12:54

Šéf britských lauboristů Ed Miliband v rozhovoru pro britský server The Muslimnews, že jeho strana chce skoncovat s islamofobií. Labouristé chystají navrhnout zákon, podle kterého by měla být nenávist vůči muslimům trestným činem. Informuje o tom Robert Spencer na serveru Jihadwatch.org.

Trestat nenávist vůči muslimům! navrhuje kandidát na lídra světové velmoci
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Abú Bakr al-Bagdádí, vůdce Islámského státu

„Projevy islamofobie by se měly podle Milibanda stát vážnou přitěžující okolností při spáchání trestného činu. Hodláme prosadit, aby byly tyto skutečnosti zaneseny v policejních záznamech. Je nutné islamofobii vykořenit z naší společnosti a dát jasně najevo, že neospravedlnitelné útoky na nevinné muslimy v naší společnosti nemají místo,“ cituje Spencer Milibanda a poukazuje na to, že nový zákon by fakticky umlčel a kriminalizoval jakékoli kritické postoje vůči islamizaci. „Zmizely by poslední zbytky svobodného projevu ve Velké Británii,“ konstatuje Spencer.

Miliband ve zmíněném rozhovoru prohlásil, že případná labouristická vláda se chystá upravit zákon, aby bylo zřejmé, že trestné činy spáchané na základě rasové nenávisti a islamofobie nebudou nadále tolerovány. Britská policie by tak byla nově nucena vést záznamy o projevech islamofobie. Ve zveřejněném programu labouristů se hovoří o nulové toleranci k trestným činům spáchaným kvůli předsudkům, které mají rostoucí tendenci ve školách, na univerzitách i sociálních médiích. Zákony související s potíráním nenávisti vůči tělesně postiženým a homosexuálům budou posíleny,“ píše se v plánech labouristů, které zveřejnili před blížícími se volbami.

celý text v angličtině najdete ZDE

„Chci více zapracovat na programu prevence. Považujeme za nutné věnovat větší úsilí vedoucí k užší spolupráci mezi různorodými komunitami. Muslimská komunita je pro naši zemi nesmírně důležitá a obohacující. Je naším společným zájmem, abychom pomohli muslimské menšině nepodlehnout násilnému extremismu,“ řekl Miliband a dodal, že více odpovědnosti by v boji proti extremismu měly přijmout školy. „Každá škola by se těmto věcem měla pečlivě věnovat. Cílem není řídit tyto aktivty z jednoho centra. Je nutné, aby přijaly lokální zodpovědnost,“ nastínil plány labouristů Miliband.

Potenciální premiér Velké Británie rovněž připustil, že by jeho vláda usilovala o oficiální uznání Palestiny jako suverénního útvaru. „Uděláme vše, co je v našich silách, aby vznikl životaschopný palestinský stát a Izrael se zároveň mohl před svým sousedem cítit naprosto bezpečně,“ uvedl Miliband s tím, že nepatří mezi příznivce vyhlášení sankcí proti Izraeli. „Abychom dokázali nalézt přijatelné řešení, je zapotřebí vůle obou stran. Realitou bohužel zůstává, že dosavadní britská vláda v tomto ohledu za posledních pět let neudělala prakticky nic a radši celý problém ignorovala,“ kritizuje Miliband.

Šéf labouristů zároveň odmítl, že by byl požadavek na zatýkání britských navrátilců z bojů v Sýrii zaměřen pouze na muslimy. „Pokud se stanu premiérem země, tak zákony budou platit pro všechny,“ slíbil Miliband a ostře se ohradil proti rasové a náboženské diskriminaci v zaměstnání. „Protiopatření jsme zahrnuli do navrhovaného zákona. Budeme prosazovat, aby se rasová rovnost před zákonem stala v britské společnosti samozřejmostí,“ uvedl Miliband a přislíbil, že jeho strana v případě vítězství ve volbách bude podporovat výstavbu bydlení, zasazovat se o spravedlivější sociální systém, snižovat daně, zvyšovat minimální mzdu a vytváře lepší pracovní příležitosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…