Trestně stíhaná dáma, spojovaná s Michalem Haškem, se vrací. Dělala prý kampaň pro KSČM a teď ji vídají ve sněmovně

27.10.2017 10:39

Záhadná tisková mluvčí Michala Haška (ČSSD), lobbistka souzená za pokus o podvod, úzce propojená s agenturami Profil žena stojící za soutěží Missis. Ve všech těchto rolích je veřejnosti známá Jana Mrencová, která ještě vloni v srpnu tvrdila, že se o politiku nezajímá už čtyři roky. Při letošních parlamentních volbách jejích služeb využily krajské organizace KSČM.

Trestně stíhaná dáma, spojovaná s Michalem Haškem, se vrací. Dělala  prý kampaň pro KSČM a teď ji vídají ve sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek ve sněmovně v úsměvné náladě

Lobbistka Jana Mrencová pomáhala s letošní volební kampaní do Poslanecké sněmovny komunistické straně. Podnikatelka dříve v pozici mluvčí exhejtmana Michala Haška (ČSSD) vystupovala pod skrytou identitou a najala si ji olomoucká buňka partaje. Předseda Vojtěch Filip nicméně odmítá, že by on sám s Mrencovou spolupracoval, naposledy se tak prý stalo na Mezinárodní den žen. Důvody spolupráce ale sdělit nechtěl, informuje o tom web iRozhlas.cz.

Že s Mrencovou spolupracovaly některé krajské organizace na této volební kampani potvrdil i předseda KSČM. „Já jsem naposledy využil jejích služeb na letošní Mezinárodní den žen. Když ji budu potřebovat, objednám si ji, nebo si objednám jinou agenturu. Prostě je to moje věc,“ dodal a odmítl přiblížit důvody, proč vybrali zrovna s Mrencovou.

Nejvíce na sebe podnikatelka na upozornila loni v červenci. Deník Mládá fronta Dnes tehdy zjistil, že za Lucií Proutníkovou, která déle než pět let vystupovala jako tisková mluvčí jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD), se skrývá právě lobbistka Mrencová . To později potvrdila i Haškova exmluvčí Denisa Kapitančíková, která s ní několikrát komunikovala.

Podle šéfa strany Filipa připravovala v letošních volbách do Sněmovny Mrencová, prostřednictvím agentury Profil, pro olomouckou buňku strany kontaktní kampaň.

Také podle předsedy tamního výboru Josefa Nekla (KSČM) není spolupráce s Mrencovou vyjímečná. „Najali jsme si ji jako PR agenturu, která nám pomáhala dělat vizuální přípravu voleb. Veškeré smlouvy máme s Profilem,“ popsal Josef Nekl.

Podle Nekla se jen v olomouckém kraji angažovala ve dvou či třech senátních volbách, dále pomáhala s krajskými volbami. Sama Mrencová přitom v srpnu 2016 novinářům řekla, že politiku nedělá, nezajímá ji už dávno a přestala s ní před čtyřmi lety.

O tom, že se Mrencová opět pohybuje v politickém prostředí, se začalo spekulovat, když se na sociální síti objevila fotka lobbistky v Poslanecké sněmovně. Že se jednalo skutečně o Mrencovou, řekl mluvčí hnutí Starostů a nezávislých Karel Kreml. „Viděl jsem paní Mrencovou ve Sněmovně minimálně třikrát. V úterý tam byla také, čekala na recepci, jak ukazuje fotografie,“ popsal Kreml s tím, že za kým šla není jisté.


 

reklama

autor: dah

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…