Třicet čtyři tisíc extrémistů napojených na ISIL přitáhlo do Evropy s migrační vlnou. Už to oficiálně přiznal i Europol

20.01.2017 14:05

Blogerka Monika Pilloni zveřejnila na serveru iDnes.cz svůj text o 34 tisících migrantech napojených na Islámský stát, kteří měli využít převaděčský byznys.

Třicet čtyři tisíc extrémistů napojených na ISIL přitáhlo do Evropy s migrační vlnou. Už to oficiálně přiznal i Europol
Foto: Vít Hassan
Popisek: Noční zásah těžkooděnců v uprchlickém táboře v Calais

„V Evropě je již přítomno 34 tisíc migrantů z Afriky, Sýrie, Pákistánu a Afghánistánu, kteří jsou dáváni do souvislosti s islámským extremismem. Další 4000 se narodili na starém kontinentě. Business ‚cestovek‘ převaděčů jen kvete,“ poznamenala úvodem Pilloni, jež čerpá informace z italských médií. 

Všímá si také slov náměstka ředitele Europolu Will Van Gemerta, jenž mimo jiné uvedl, že je třeba zvýšit úsilí, aby byla zajištěna při příjezdu imigrantů identifikace možných teroristů. „V databázi Europolu je zaregistrováno 38 tisíc jmen. 4000 z nich jsou evropští občané, ostatních 34 tisíc jsou migranti, všichni jsou dáváni do souvislosti s islámským extremismem,“ podotkl. 

Původní text ZDE.

Pilloni pak dodává, že teroristické organizace tak využívají imigraci k infiltraci bojovníků. I z toho důvodu proto Van Gemert nutí Evropu k zodpovědnější spolupráci k odvrácení nových útoků. „Více než 90 % dotazovaných migrantů Mezinárodní organizací pro migraci potvrdilo, že získali pomoc od zločineckých skupin. Tito lidé zavedli služby, které dokonale fungují, jako např. poskytnutí pasů, dostupnost dopravních prostředků, a dokonce se nabízí migrantům i možnost převodu peněz,“ zmiňuje Pilloni.

Poukazuje pak i na to, jak se překupníkům v průběhu let podařilo vytvořit skutečné cestovní kanceláře s agenty, kteří pracují v zemích původu migrantů. Vznikly prý i další agentury, které zase poskytují veškerou potřebnou podporu, jakmile tito lidé dorazí do Evropy. „Zde jsou migranti využíváni pro nelegální práci a k obchodu s drogami,“ tvrdí Gemert. 

„Je životně důležitá zásadní výměna informací, zvýšená spolupráce mezi policejními silami různých států a tím vhodnější prevence,“ dodal. Podle něj je důležité především důkladnější monitorování sítě a sociálních skupin široce používaných muži islámského chalífátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…