Třináct tisíc lidí spojil Facebook proti hnutí ANO. Babiš nás zkoušel zničit, řekl nám autor skupiny

01.01.2015 15:39

Nechceme Andreje Babiše. Nechceme, aby si nás koupil. Říkáme NE jeho snaze napojit byznys na politiku: Tak zní anotace skupiny, dlouhodobě zaměřené proti vicepremiérovi a šéfovi hnutí ANO.

Třináct tisíc lidí spojil Facebook proti hnutí ANO. Babiš nás zkoušel zničit, řekl nám autor skupiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman a ministr financí Andrej Babiš demonstrativně rozstříhali státní dluhopis na 4 miliony korun.

Soudě podle příspěvků, skupina se soustředí především na dva druhy zpráv. První jsou odkazy na materiály, které zpochybňují Babišovu pomyslnou gloriolu, a druhý záběr je na karikatury. Obojí je často doprovázeno řadou komentářů i sdílení. „Naše skupina tady není chvíli, ale už několik let," řekl ParlamentnímListům.cz jeden z adminů, který nechtěl odhalit svou identitu.

„Nejprve nás osočovali, že nás platí ODS, potom, že nás platí Kalousek, a pak to slehlo a už se nikdo delší čas neozývá," doplnil autor skupiny s tím, že jeho snahou bylo spojit lidi, kteří s politikou hnutí ANO nesouhlasí. „My neurážíme, nenadáváme, jen ukazujeme jiný pohled na Babiše. Takový, který některým lidem otevře oči. Děláme to ve svém volném čase, zadarmo a nikdo nám nikdy nenabídnul ani korunu," dodává. V minulosti prý ale docházelo ke snaze o zrušení skupiny.

„Ano, ANO se nás snažilo blokovat a zakázat naši aktivitu, ale vzhledem k tomu, že jsou to všechno diletanti, se jim to nepodařilo," uzavírá autor a administrátor skupiny Řekněte ANO ne. Skupina doposud čítá více jak 13 tisíc lidí a jedná se o nejrozsáhlejší aktivitu, která je proti Andreji Babišovi směřována.

I přesto je hnutí ANO dlouhodobě nejpreferovanější politickou sestavou a jeho předseda nejoblíbenějším politikem ve všech výzkumech veřejného mínění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…