Trochu jiná drsná debata o imigraci. Britové telefonovali do rádia a nadávali na přivandrovalce z „východní Evropy“

11.10.2015 13:57

V diskusním pořadu Any Questions and Any Answers se diskutovalo o imigrantech a xenofobii v souvislosti s velice xenofobním a protiimigrantským projevem britské konzervativní ministryně Theresy Mayové na výročním kongresu konzervativní strany. Z výsledků telefonátů veřejnosti vyšla najevo nenávist Britů k středoevropským imigrantům, tedy i k Čechům.

Trochu jiná drsná debata o imigraci. Britové telefonovali do rádia a nadávali na přivandrovalce z „východní Evropy“
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Byl jsem opravdu nadšen, že vysoký politik, jako je ministryně vnitra Theresa Mayová, veřejně vystoupil a rozbil to obrovské tabu, které vytvářejí levicoví politikové jako Diane Abbott,“ zaznělo například v rozhlasu z úst posluchače Geofferyho, podle kterého, když se začne mluvit o imigraci, je mluvčí okamžitě označen za rasistu. „A předstírá se, což je naprostá mytologie, že by se hospodářství rozložilo, kdybychom neměli obrovské množství nekontrolované imigrace. To je absurdní! Já pracuji na staveništi za minimální mzdu. A tam vidím ty skutečné dopady, jako jsou naše mzdy drženy na nízké úrovni, ředitelé firem si žijí ve své věži ze slonoviny a nevnímají, jaké to je pro obyčejné lidi,“ dodal.

Tím ale Geoffery neskončil a pustil se i do imigrantů ze zemí z postsovětského bloku. „Říkali nám, jen se toho nebojte. A v prvních dvou letech po pádu SSSR sem přišlo půl milionu Poláků, přičemž kdekdo neuměl ani slovo anglicky. A BBC vysílala program Poláci se vracejí domů,“ divil se posluchač na rádiu, který se rozčiloval i nad tím, že tito imigranti zdržují Brity i při práci, protože je s nimi špatná domluva. „Principem Evropské unie má být rovnost. Já mám jásat nad tím, že se mohu ucházet v Rumunsku nebo v Maďarsku nebo všech těch místech o zaměstnání za čtvrtinu platu, jaký vydělávám v Británii, ale oni si mohou přijet sem a vydělávat čtyřikrát víc? To přece není rovnost!“ poznamenal dále Angličan, který prý kvůli imigrantům navíc přišel o práci.

Celý Geofferyho proslov na rádiu si můžete přečíst ZDE.

Je příliš pozdě na to, zvednout padací mosty a zastavit to. Theresa May zlikvidovala tuším osmdesát falešných škol, které údajně v Anglii vyučovaly angličtinu,“ zakončil Geoffery svůj proslov s tím, že někdejší premiér Tony Blair pustil do Velké Británie asi milion imigrantů, přičemž z každého, kdo si na to stěžuje, udělali rasistu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…