Trpělivost USA s KLDR je u konce, zahlásil Trump

30.06.2017 20:14

Americký prezident Donald Trump se dnes nechal slyšet, že trpělivost Spojených států s KLDR je u konce. USA chtějí jednat. Důvodem jsou mimo jiné jaderné a raketové testy Severní Koreje.

Trpělivost USA s KLDR je u konce, zahlásil Trump
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Trump svá slova pronesl dnes v Bílém domě na setkání s jihokorejským protějškem Mun Če-inem. Zprávu o setkání přinesla zahraniční média. 

Podle amerického prezidenta jeho země nyní chystá spolu se svými spojenci řadu diplomatických, bezpečnostních i ekonomických opatření. „S Jižní Koreou a Japonskem, stejně jako s partnery po celém světě, úzce spolupracujeme na řadě diplomatických, bezpečnostních a ekonomických opatření, abychom naše spojence a naše občany ochránili před tou hrozbou známou jako Severní Korea,“ uvedl Trump.

Původní text ZDE.

Napjaté vztahy mezi oběma zeměmi jsou především kvůli rostoucímu počtu zkoušet balistických raket. Trump se dle svých slov dříve schůzce se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem nebránil, když však Severní Korea předala do USA studenta Otto Warmbiera, jenž kvůli pobytu v severokorejském režimu zemřel, Bílý dům oznámil, že společné jednání je nepravděpodobné. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…