Trump Clintonovou nikdy nemůže porazit, hlásili experti. Zde je nejnovější průzkum

12.07.2016 19:21

Poslední průzkumy veřejného mínění v USA jasně ukazují, že republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump výrazně stáhl náskok demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Oba dva tak již dělí rozdíl pouhých 4 %. Informuje Svobodné fórum.

Trump Clintonovou nikdy nemůže porazit, hlásili experti. Zde je nejnovější průzkum
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Hillary Clintonová stále zůstává oficiální favoritkou všech průzkumů veřejného mínění, i přesto však Trump statečně dotahuje. Minulý týden oba kandidáty dělilo 9 %, Clintonová měla nadpoloviční většinu a Trump pouhých 42 %.

Nová čísla však ukazují, že Clintonovou by volilo 49 % a Trumpa 45 % voličů. Ta však podle Svobodného fóra mohla být ovlivněna zahrnutím kandidáta libertariánů Garyho Johnsona, jehož účast však výsledky voleb nijak výrazně neovlivní.

Státy jako Michigan či Florida, kde žije směsice demokratů i republikánů, však zatím podávají zcela nejasná data o možných výsledcích, a nelze tak vůbec nic předvídat dopředu.

Celý text zde.

Kandidáty však ještě čekají stranické konventy, na kterých má dojít k oficiálnímu potvrzení jejich nominace.

Demokrati mají jasno, tudíž i Clintonová má nominaci spolu s podporou strany v kapse, na druhé straně republikáni se svého vítězného kandidáta podpořit zdráhají.

Někteří prominentní republikáni se již předem z konventu omluvili. Byli mezi nimi například prezidentský kandidát Jeb Bush či senátor Lindsey Graham. „Jistě tam bude legrace, budu se dívat na televizi,“ prohlásil Graham.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…